Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotelowa ekipa zdobywcą Kulinarnego Pucharu... | Aktualności hotelarskie z kraju
Hotelowa ekipa zdobywcą Kulinarnego Pucharu Polski
|
Hotel Restauracja Sullbin w Garwolinie (fot. wylotka.pl)
|
Marek Rybacki i Zbigniew Łęgowski z Hotelu Sulbin w Garwolinie zostali zdobywcami Kulinarnego Pucharu Polski. Finał konkursu odbył się w środę (10.10.2012) w Poznaniu, w ramach Międzynarodowych Targów Gastronomii Polagra Gastro – informuje Polska Agencja Prasowa
Główną nagrodą tego najważniejszego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego w Polsce, to 15 tysięcy złotych oraz szkolenie w renomowanym instytucie kulinarnym. W finałowej batalii swoje umiejętności prezentowało osiem dwuosobowych drużyn, których zadaniem było przygotowanie potrawy z halibuta.
"Uczestnicy otrzymali od nas filet ze skórą; mogli z niego zrobić wszystko, ale dodatkowo na talerzu musiał się znaleźć por i ośmiorniczki. Oceniana była m.in. czystość w pracy, obecność wymaganych elementów, świeżość produktów. Punkty w konkursie przyznawane były za technikę, produkty i smak" - powiedział PAP przewodniczący jury konkursu Jean Bos.
Hotel & Restauracja Sulbin znajduje się w Garwolinie przy ulicy Bitumicznej 2. Sala restauracyjna obiektu może pomieścić do 50 osób, a w lecie korzystać można z przestronnego tarasu. Oferta noclegowa opiera się na pokojach standardowych oraz pokojach o podwyższonej jakości. Hotelowi goście korzystać mogą z monitorowanego parkingu. Dodatkowym atutem obiektu jest największa w okolicy sala weselna, z której może jednocześnie korzystać do 350 osób.
Źródło: PAP – 10.10.2012; sulbin.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |