Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Orbis wyłonił po raz czwarty swojego najlepszego...

Aktualności hotelarskie z kraju


Orbis wyłonił po raz czwarty swojego najlepszego baristę


Dodano: 2012-11-15

Drukuj

Wyślij



Grzeborz Toboła podczas mistrzostw baristów Orbisu


Kawa jest najczęściej spożywanym napojem na całym świecie. Większość ludzi nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez filiżanki mocnego naparu.  Aby klienci hoteli Sofitel, Novotel, Mercure, Orbis Hotels, ibis, ibis Styles czy ibis Budget zawsze mogli w pełni cieszyć się bogactwem i wyjątkowymi właściwościami najlepszej kawy, od czterech lat, wspólnie z centrum szkoleniowym MK Cafe Szkoła Mistrzów Kawy, organizujemy mistrzostwa baristów dla pracowników Grupy Hotelowej Orbis.

Grzegorz Toboła (Novotel Kraków Centrum) w 10 minut zrobił najlepsze 4 filiżanki espresso i najlepsze filiżanki 4 capuccino. Kawy oceniane były według standardów światowych mistrzostw baristów - sędzią głównym był Marcin Rusnarczyk, Mistrz Polski Baristów, było również dwóch sędziów technicznych oraz czteroosobowa komisja sensoryczna.  Ocenie podlegały nie tylko kwestie techniczne i smak ale i osobowość baristy.  Nagrodą główną było kilkudniowe profesjonalne szkolenie na baristę oferowane przez MK Cafe, które będzie stanowić przygotowanie do Mistrzostw Polski Baristów w 2013 roku.  


                               
Poznałem kawę, jej zalety oraz tajniki serwowania pracując jako barman w Novotelu Kraków Centrum a udział w konkursie i wygrana są dla mnie ogromna satysfakcją i szansą na doskonalenie się w moim zawodzie” – skomentował Grzegorz Toboła.

Celem Orbisu jest wprowadzanie we wszystkich hotelach Grupy najlepszych standardów przygotowywania, serwowania i kultury spożywania kawy poprzez profesjonalne szkolenie pracowników. Orbis jest jedynym pracodawcą hotelowym organizujacym zawody baristów dla pracowników.
 
MK Cafe Szkoła Mistrzów Kawy działa w oparciu o zasady propagowane na całym świecie przez Istituto Internazionale Assagiatori Caffe, Międzynarodowy Instytut Testerów Kawy, skupiający w swym gronie profesorów uniwersyteckich, inżynierów i ludzi zajmujących się kawą profesjonalnie. Ten włoski instytut zajmuje się także oceną oraz certyfikowaniem urządzeń, mieszanek kawy oraz osób przygotowujących napoje kawowe w lokalach gastronomicznych.

Źródło: Orbis SA - 13.11.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji