Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Bydgoskie kwalifikacje do Kulinarnego Pucharu...

Aktualności hotelarskie z kraju


Bydgoskie kwalifikacje do Kulinarnego Pucharu Polski rozstrzygnięte


Dodano: 2012-11-26

Drukuj

Wyślij



Comber jagnięcy na X Kulinarnych Potyczkach Kulinarnych (fot. gazeta.pl)


Dziesiąte jubileuszowe Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski rozegrane zostały w piątek (23.11.2012) w bydgoskim City Hotelu – poinformował portal Gazeta.pl

Pomysłodawcą i koordynatorem całej imprezy był Dariusz Gwiazda, szef kuchni Hotelu City, a honorowy patronat objął prezydent Bydgoszczy.

W konkursie wzięło udział 16 kucharzy z całej Polski. W stawce rywali zaprezentowali się również przedstawiciele lokali gastronomicznych usytuowanych w hotelach, między innymi: w Hotelu Grand Sal z Wieliczki, Hotelu Zieliński w Szczecinku, Pałacu Kościeszy, Hotelu Leda Spa z Kołobrzegu, Hotelu Słoneczny Młyn z Bydgoszczy, Lisewskiego Dworu, Amber Baltic z Międzyzdrojów, Platinum Palace Residence z Poznania, Hotelu Le Meridien Bristol z Warszawy, Gazdówki Osielsko k/Bydgoszczy, Hotelu Dwór Pan Tadeusz z Osielska i Blue Diamond Hotel & Spa z Nowej Wsi k/Rzeszowa

- Aby wyłonić talenty kulinarne, organizujemy każdego roku zawody. W tym roku zadaniem uczestników było przygotowanie combra z jagnięciny podanego w dowolny sposób. To trudna potrawa, wymaga odpowiedniej temperatury wysmażenia, skomponowania dodatków i dodania ciekawego w smaku sosu – powiedział Dariusz Gwiazda z City Hotel.



Werdyktem jury I miejsce przyznano Jakubowi Walczakowi z Poznania za comber jagnięcy owinięty w purée ziemniaczane z buraczkami i fasolką owiniętą boczkiem, podany razem z kiełbaską jagnięcą z sosem z czerwonego wina.


Źródło: Gazeta.pl – 24.11.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji