Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wine & Food Day w Hotelu Anders | Aktualności hotelarskie z kraju
Wine & Food Day w Hotelu Anders
|
|
W niedzielę 27 stycznia 2013 r. o godz. 15:00 w Restauracji Pałacowej Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbędzie się III wydarzenie z cyklu Wine&Food Day. Tym razem gościem Dariusza Strucińskiego, Szefa Kuchni Hotelu Anders, będzie Kurt Scheller, dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej.
Kurt Scheller to laureat wielu prestiżowych nagród kulinarnych, a także członek i założyciel polskich i zagranicznych organizacji kulinarnych. Od roku 2002 prowadzi on również, sygnowaną własnym nazwiskiem, Akademię sztuki kulinarnej. Telewidzom znany jest m.in. z programu pt. „Alfabet kulinarny Kurta Schellera”, który emitowany był w telewizji Polsat. W roku 2012 był on także gościem specjalnym w programie MasterChef.
W menu III odsłony Wine&Food Day znajdą się: pralina z kaszanki z bukietem sałat (przystawka), zupa krem z pietruszki, rolada z pstrąga i łososia na gulaszu z kaszy jęczmiennej (danie główne), a na deser piwny tort z sosem malinowym.
Cena za uczestnictwo osoby dorosłej w tym wydarzeniu to 70 zł, dla dzieci w wieku 4-12 lat – 30 zł, a dla dzieci do lat 3 uczestnictwo jest bezpłatne. Dodatkowo, dla najmłodszych uczestników przewidziano również zabawy z animatorką. W cenie znajduje się menu, a także degustacja specjalnie dobranych win.
Aby wziąć udział w Wine&Food Day, należy dokonać rezerwacji telefonicznej lub mailowej do 25 stycznia 2013 r. (tel. 785 888 117, e-mail: gastronomia@hotelanders.pl).
Dotychczasowe spotkania w ramach Wine&Food Day w Hotelu Anders odbywały się w październiku i listopadzie 2012 roku i utrzymane były w stylu włoskim. Gościem Dariusza Strucińskiego w obu poprzednich edycjach był Marco Ghia, kucharz z Sycylii.
Źródło: Feniks Media Group - 14.01.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |