Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Konkurs kulinarny LArt de la cuisine Martell...

Aktualności hotelarskie z kraju


Konkurs kulinarny LArt de la cuisine Martell rozstrzygnięty


Dodano: 2013-03-05

Drukuj

Wyślij



Zwyciężyła ekipa ze Starych Jabłonek


Znamy już zwycięzców XI edycji prestiżowego konkursu kulinarnego L'Art de la cuisine Martell, który odbył się w dniach 1–3 marca 2013 roku w Hotelu Zamek Ryn. Zostali nimi kucharze Hotelu Anders w Starych Jabłonkach – Paulina Sawicka i Łukasz Kawaller.

L'Art de la cuisine Martell zaliczany jest do jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. W konkursie udział biorą dwuosobowe drużyny składające się z młodych adeptów sztuki kulinarnej – najstarsi uczestnicy nie mogą mieć więcej, niż 30 lat.

Zadaniem każdej z drużyn było przygotowanie dań, które najlepiej komponowały się ze smakiem koniaku (sam trunek nie mógł się jednak pojawić w potrawach). W konkursie zaprezentowało się 16 drużyn z najlepszych restauracji w Polsce.



Dania prezentowane były w 4 odsłonach, a na przygotowanie każdego z nich uczestnicy mieli tylko godzinę. Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu był kurczak Bjafagel Premium, francuska rasa pochodząca z hodowli ekologicznej Martmar Food and Pleasure w Szwecji.

W skład Jury Konkursowego, które oceniało potrawy, weszli najwybitniejsi szefowie kuchni w Polsce: Jarosław Uściński, Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk, Jarosław Walczyk, Grzegorz Labuda, Andrzej Bałdyga oraz Kurt Scheller.

Potrawy oceniało także Jury Koneserów Smaku i Cognacu, w składzie którego znalazły się znane osobowości, gwiazdy ekranu i estrady: Jean-Jacques Regnault, Andrzej Szumowski, Andrzej Grabarczyk, Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Bogdan Kalus, Jarosław Kowalski i Andrzej Supron. Nagrodę tego jury zdobyli Dominik Ulko i Mateusz Jarosławski, reprezentujący Haston City Hotel z Wrocławia.

Źródło: Feniks Media Group - 4.03.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji