Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wiosna w restauracji Hotelu Silesian

Aktualności hotelarskie z kraju


Wiosna w restauracji Hotelu Silesian


Dodano: 2013-03-06

Drukuj

Wyślij


Wraz z nadejściem wiosny, do karty restauracji Hotelu Silesian zawitało wiele nowych smaków, które uprzyjemniać będą każdy dzień nawet najbardziej wymagającym Gościom. 

Gdy pora śniadaniowa minie, zegar wybije 12:30 i pojawi się pierwszy poważniejszy głód, dobrze będzie skosztować przystawek serwowanych na zimno lub gorąco. Jest tutaj sporo nowości, z których najciekawiej zapowiadają się: Tradycyjny śledzik w oleju serwowany z pieczywem (17 zł) lub też  Panierowane pierścienie z kalmarów na sałacie z tostami (24 zł).



Miłośnicy zup i makaronów z pewnością nie przejdą obojętnie obok Spaghetti  Silesiana z gorgondzolą i wędzonym boczkiem (25 zł) czyli propozycji, która w menu restauracji znajduje się od samego początku i cieszy się niesłabnącą popularnością oraz – osławionego na Śląsku – żurku z jajkiem i białą kiełbasą (11 zł). Cały wachlarz smaków, zapachów i kolorów prezentuje się na talerzach Dań Głównych. Szef Kuchni zadbał o to, aby nowe, wiosenne menu było doskonałym połączeniem kuchni regionalnej i międzynarodowej. Zwolennikom tradycji oraz wszystkim tym, którzy będąc w Katowicach chcą skosztować, jak naprawdę jada się w naszym regionie, dedykowana jest specjalna część karty – Śląskie Smakołyki. Na przeciwległym biegunie znajdziemy na przykład Smażony filet z indyka ze szpinakiem i anchois i steak fries z grillowanymi warzywami oraz całą paletę dań rybnych i wegetariańskich.

Nowe wiosenne menu Hotelu Silesian zostało wprowadzone przy uwzględnieniu opinii Gości Restauracji. W karcie pozostały klasyki, które na stałe wpisały się do kulinarnego kalendarza  - bez zmian pozostają na przykład ciesząca się dużą popularnością oferta skierowana dla Dzieci oraz doskonałe desery. Zachętą do odwiedzenia restauracji Hotelu Silesian jest nie tylko możliwość  skosztowania dań z nowego wiosennego menu, ale również ciekawe promocje i specjalne oferty cenowe.

Źródło: Hotel Silesian - 5.03.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji