Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kuchnia 4 kultur w Oscar’s Bar w łódzkim...

Aktualności hotelarskie z kraju


Kuchnia 4 kultur w Oscar’s Bar w łódzkim andel’s Hotel


Dodano: 2013-03-11

Drukuj

Wyślij


Oscar’s Bar andel’s Hotel Łódź wprowadził nową kartę dań „Menu 4 kultur”. Karta jest autorskim pomysłem Mirosława Jabłońskiego, szefa kuchni andel’s Hotel Łódź. Powstała z inspiracji tradycjami kulinarnymi 4 narodowości historycznie związanymi z Łodzią. W weekend 15-17 marca hotel oferuje dania w promocyjnej cenie: 4-daniowa uczta za jedyne 69 PLN.

W nowej karcie Oscar’s Bar „Menu 4 kultur” można znaleźć takie przysmaki, jak śledź Maurycego, przysmak Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski. Dania reprezentują 4 różnorodne, ale doskonale komponujące się ze sobą tradycje kulinarne: polską, niemiecką, rosyjską i żydowską. Związane są również z historycznymi postaciami i przypominają potrawy nieco już zapomniane. Każde danie ma jednak autorską nutę, która wpływa na jego niepowtarzalny smak i aromat.



„Łódź zawsze mnie fascynowała swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu zdałem sobie sprawę, że 4 narodowości, które miały wpływ na dzisiejszą specyfikę Łodzi, mają niezwykle różnorodne tradycje kulinarne. Postanowiłem zaczerpnąć z każdej z nich i stworzyć menu na styku czterech kultur” – wyjaśnia Mirosław Jabłoński, szef kuchni andel’s Hotel Łódź i pomysłodawca autorskiego menu.

W weekend 15-17 marca 2013 r. (piątek – niedziela) będzie niepowtarzalna okazja, aby spróbować tych wykwintnych specjałów w specjalnej, wyjątkowej cenie. Za jedyne 69 PLN za osobę można będzie rozsmakować się w samodzielnie wybranych  4 daniach z karty „Menu 4 kultur” Oscar’s Bar andel’s Hotel Łódź. Przystawka, zupa, danie główne i deser zapewnią wiele ciekawych doznań smakowych i nasycą każdego smakosza. Cena nie obejmuje napojów i alkoholi, jak również menu sezonowego. Kuchnia serwuje dania do 24:00, ale biesiadować będzie można dłużej. Oscar’s Bar otwarty jest codziennie do 1 w nocy.    

4 kultury na stałe zagościły w Oscar’s Bar. Zaproponowana karta to dopiero początek inspiracji polsko-niemiecko-rosyjsko-żydowskich. Mirosław Jabłoński zapowiada, że w karcie będą się pojawiały nowe propozycje, które zachwycą kompozycją, fakturą i aromatem.

Źródło: Vienna International - 08.03.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji