Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Trendy Chef 2013 w Hotelu Słoneczny Młyn w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Trendy Chef 2013 w Hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy


Dodano: 2013-03-27

Drukuj

Wyślij


27 kwietnia 2013 r. w Hotelu Słoneczny Młyn**** w Bydgoszczy, zrzeszonym w sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, odbędzie się druga odsłona Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Trendy Chef 2013. Konkurs ten otrzymał nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2013, jest również popierany przez wiele stowarzyszeń kucharskich i cukierniczych w Polsce i za granicą.

Konkurs jest znakomitą okazją do zobaczenia w akcji kulinarnych mistrzów, a także do wzięcia udziału w pokazach kulinarnych wybranych firm gastronomicznych. Trendy Chef kierowany jest w szczególności do: szefów kuchni, kucharzy, osób związanych z szeroko pojętym hotelarstwem, a także do wszystkich tych, którzy interesują się nowoczesnymi trendami kulinarnymi.



Wśród celów, jakie stoją przed drugą odsłoną konkursu, jest przede wszystkim kontynuacja osiągnięć jego ubiegłorocznej edycji. Konkurs ma m.in. odkrywać i prezentować nowe talenty kulinarne, a także promować kulinarne osobowości. Wymiana doświadczeń kulinarnych ma również przyczynić się do przybliżania tradycji kuchni polskiej oraz umiejętnego dostosowywania jej do standardów nowoczesności.

Konkurs oceniany będzie przez jury techniczne i jury degustacyjne. Jury techniczne będzie oceniać: prezentację potrawy i ogólne wrażenie, brak sztucznych dodatków zmieniających smak produktów, techniki użyte w trakcie przygotowania potrawy, estetykę wykonania dania końcowego, smak potrawy i smak własny produktu, smakowe zestawienie produktów, prawidłowy dobór dodatków, doprawienie zachowujące smak własny surowca, stopień trudności wykonania potrawy, innowacyjność dania, a także funkcjonalność potrawy w realnej karcie restauracyjnej. Za każdy z wymienionych elementów uczestnicy będą mogli otrzymać od 1 do 10 punktów.

Z kolei zadaniem jury technicznego będzie ocena: przygotowania produktów i sprzętu, podziału pracy, czystości pracy oraz czystości po jej zakończeniu, a także profesjonalizmu pracy (prawidłowa technika produkcji, zużycie produktu, prawidłowe zastosowanie obróbki technologicznej oraz zespołowość pracy). Jury techniczne może przyznać maksymalnie 40 punktów (od 0 do 5 za każdy z elementów).

Źródło: Feniks Media Group - 25.03.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji