Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Dziedzictwo Kulinarne Opolskie bogatsze aż o 11...

Aktualności hotelarskie z kraju


Dziedzictwo Kulinarne Opolskie bogatsze aż o 11 nowych członków


Dodano: 2013-08-06

Drukuj

Wyślij



Gospodarstwo agroturystyczne Tawerna pod Kotwicą (fot. podkotwica.pl)


Regionalna Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Opolskiego powiększyła swoje portfolio aż o 11 nowych członków, wśród których znalazły się między innymi: restauracja, spółdzielnia mleczarska, producent mąk razowych i browar. W skład sieci wchodzi więc obecnie 46 członków – informuje Polska Agencja Prasowa

Regionalna Sieć Dziedzictwo Kulinarne Opolskie zainaugurowała swoją działalność w 2010 roku, kiedy to w jej skład weszli rolnicy, producenci, przetwórcy żywności, restauracje, hotele, gospodarstwa agroturystyczne, sklepy i punkty gastronomiczne. Zadaniem sieci jest pomoc w promocji żywności wysokiej jakości.

Nowi członkowie organizacji to:

- Browar Słociak w Sławicach pod Opolem produkujący pięć lokalnych piw, który liczy na rozreklamowanie firmy zarówno wśród turystów poszukujących lokalnych piw oraz tradycyjnej śląskiej kuchni, jak i np. przedstawicieli biznesu, którzy lokalne piwa zechcą potraktować np. jako prezent dla partnerów.

- Restauracja i Winiarnia Strych z Opola - "W ramach serwowanego u nas od rana do południa opolskiego bufetu śniadaniowego podajemy produkty wytwarzane właśnie przez członków sieci" - mówi Monika Słocińska-Klon z restauracji Strych.



- BioLife z Biadacza-Kamieniska k. Kluczborka, producenci ekologicznych płatków zbożowych i mąk razowych wytwarzanych tradycyjnymi metodami.

Listę 11 nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Opolskiego uzupełniają: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Olesna, Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska z Praszki, piekarnia Jan Kuzaj z Wojciechowa, Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe "Wacław" z Żytniowa produkujące wyroby wędliniarskie, "Eko-Gościniec w sadzie" z Przewozu w gm. Cisek, wytwórnia barszczu z Odcinka w gm. Rudniki, Gospodarstwo Sadowniczo-Ogrodnicze z Brzezin k. Praszki oraz gospodarstwo agroturystyczne "Tawerna pod kotwicą" rodziny Kubiciel z Kadłuba Wolnego.


Źródło: PAP – 05.08.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji