Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Zakończono rewitalizację strefy... | Aktualności hotelarskie z kraju
Zakończono rewitalizację strefy bankietowo-konferencyjnej w warszawskim hotelu Sheraton
|
Sheraton Warsaw zrewitalizował sale spotkaniowe (fot. konferencje.pl)
|
Odpowiedzialną za opracowanie, przyjęcie i realizację koncepcji architektonicznej była znana ze swoich projektów urzeczywistnionych w wielu najsłynniejszych luksusowych hotelach świata, również w warszawskim Bristolu – Anita Rosato – czytamy w portalu Konferencje.pl
Zmianami objęto salę balową, foyer oraz wszystkie sale konferencyjne. Ich głównym celem było nadanie centrum konferencyjnemu indywidualnego charakteru, w otoczeniu przyjaznej atmosfery. Służyć temu miała kompozycja nowoczesnych wzorów i faktur. Kolorystyka wnętrz obejmuje barwy nasyconych śliwek i intensywnych czerwieni podkreślonymi kolorami miodu i szafranu.
Dopracowano każdy szczegół nowego wystroju, o czym świadczy chociażby fakt, że wzór dywanu został specjalnie zaprojektowany dla hotelu Sheraton Warsaw. Ponadto znakomitą oprawę pomieszczeń stanowi eleganckie oświetlenie, nowoczesny i interaktywny system informacyjny, a także wybrane osobiście przez Anitę Rosato dzieła sztuki.
Warszawski Sheraton oferuje swoje usługi spotkaniowe i bankietowe w 11 salach konferencyjnych o powierzchni ponad 1100 m2. Sala bankietowa z dużym foyer zajmuje natomiast 500 m2 i jest otoczona mniejszymi salami bankietowymi. Dla organizatorów niewielkich spotkań hotel proponuje też mniejsze sale, w których można zorganizować bardziej kameralne konferencje.
Nowościami w działalności konferencyjno-bankietowej hotelu Sheraton w Warszawie są między innymi: - specjalne bankietowe menu przygotowane przez szefa kuchni Adama Grajbera, które może być komponowane według własnych preferencji przez uczestników imprez bądź konferencji, - specjalna oferta „Clutter Free” przygotowana dla organizatorów konferencji, którzy zechcą zminimalizować zużycie materiałów i energii
Źródło: Konferencje.pl – 13.09.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |