Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kucharze z poznańskiego Platinium Palace...

Aktualności hotelarskie z kraju


Kucharze z poznańskiego Platinium Palace triumfatorami Kulinarnego Pucharu Polski


Dodano: 2013-09-27

Drukuj

Wyślij



Laureaci KPP 2013 (fot. kpp.mtp.pl)


W środę 25 września 2013 roku, w ramach Międzynarodowych Targów Gastronomii Polagra Gastro, odbył się finał Kulinarnego Pucharu Polski uznawany za jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce – poinformowała Polska Agencja Prasowa

W środowym finale wystąpiło dziesięć dwuosobowych zespołów:

Sebastian Kornacki, Michał Trukawka, Restauracja Hotelu Westin, Warszawa,
Mariola Monczak, Sebastian Zarzeczny, Restauracja Pod Papugami, Wrocław,
Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski, Gorzów Wielkopolski,
Paweł Kubera, Wiesława Nowak, Restauracja hotelu Zieliński, Szczecinek,
Łukasz Kawaller, Paulina Sawicka, Restauracja Concept, Warszawa,
Jakub Walczak, Tomasz Zdrenka, Platinium Palace, Poznań,
Michał Kuduk, Dariusz Kuduk, Restauracja hotelu Grand Sal, Wieliczka,
Daniel Olas, Karolina Wiśniewska, Kołobrzeg,
Jakub Bondziul, Rafał Grzegorzek, Restauracja Amber Room, Warszawa,
Adam Dmyterko, Mariusz Maciejczyk, Restauracja Pergola, Kołobrzeg.

- Czternastu półfinalistów zostało wyłonionych z trzynastu konkursów kwalifikacyjnych. Ich zwycięzcy oraz laureaci z poprzedniego roku awansują do półfinału Pucharu Polski. W tym roku w półfinale do przygotowania było danie, którego głównymi składnikami były kalmary herbata - powiedziała PAP Joanna Ochniak, ambasadorka konkursu.



Danie finałowe tegorocznego konkursu, które należało przygotować w 90 minut, musiało składać się z: sarniny, kaszy jaglanej oraz gorzkiej czekolady. Jury oceniało pracę zespołów biorąc pod uwagę między innymi następujące kryteria: prezentacja i przygotowanie stanowiska, przygotowanie produktów i dania, zastosowane techniki i czas przygotowania.

Drugie miejsce zajęli Sebastian Kornacki i Michał Trukawka z Restauracji Hotelu Westin z Warszawy, a trzecie - Paweł Kubera i Wiesława Nowak z Restauracji Hotelu Zieliński ze Szczecinka.


Źródło: PAP – 25.09.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji