Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Trójmiejskie restauracje wysoko w rankingu Poland...

Aktualności hotelarskie z kraju


Trójmiejskie restauracje wysoko w rankingu Poland 100 Best Restaurants


Dodano: 2013-10-31

Drukuj

Wyślij



Sopocka restauracja Brasserie d'Or (fot. trojmiasto.pl)


Tegoroczna edycja konkursu Poland 100 Best Restaurants zorganizowana została już po raz trzeci. W jej wyniku spośród 541 nominowanych wyłoniono sto najlepszych polskich restauracji 2013 roku – czytamy w portalu Trójmiasto.pl

Gala finałowa konkursu Poland 100 Best Restaurants odbyła się w ostatni weekend w Warszawie. W jej trakcie ogłoszono zwycięzców poszczególnych kategorii - Najlepszej Restauracji w Polsce i Najlepszej Karczmy w Polsce w trzech grupach: Award of Excellence - Jeden Widelec, Best of Award of Excellence - Dwa Widelce oraz Grand Award - Trzy Widelce.

W kategorii głównej zwyciężyła Restauracja Romantyczna Hotel SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie (Najlepsza Restauracja w Polsce) oraz Karczma Cichy Kącik z Krynicy Zdrój (Najlepsza Karczma w Polsce). Nagrodę za Osobowość Kulinarną Roku otrzymał Robert Sowa.

Wysokie miejsca w rankingu zanotowały restauracje z Trójmiasta, i tak:



- w kategorii Debiut Roku triumfowała sopocka Brasserie d’Or wspólnie z toruńską Restauracją Szeroka No 9 – danie główne w Brasserie d’Or, czyli policzki wołowe z balsamiczną nutą i ziemniaczanym fondant kosztuje25 zł.
- w kategorii Najlepsze Tasting Menu zwyciężyła gdyńska Restauracja Sztuczka – danie główne: irlandzka biodrówka jagnięca, ragout z soczewicy, czarnych oliwek, pomidorów i szpinaku oraz jarmuż - 59 zł.
- Grand Award – restauracja Metamorfoza z Gdańska – danie główne: sieja z truskawkami i kalarepą - 50 zł.
- Grand Award - Restauracja Bulaj Artur Moroz z Sopotu – danie główne: pieczona łopatka cielęca z kopytkami i marchewka z groszkiem - 36 zł.
- Grand Award – Hashi Sushi z Gdyni – danie główne: stek z grillowanego łososia podany z pszennym makaronem udon i warzywami - 39 zł.
- Best of Award of Excellence – Restauracja Kos z Gdańska – danie główne: polędwiczka nadziewana suszonymi pomidorami – 31 zł
- Best of Award of Excellence – Restauracja Baryłka z Gdańska – danie główne: kaczka po gdańsku faszerowana jabłkami, pieczona w likierze miodowym w towarzystwie żurawiny, serwowana z kluseczkami i czerwoną kapustą – 56 zł


Źródło: Trójmiasto.pl – 29.10.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji