Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Rusza kolejny miesiąc kulinarnych spotkań w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Rusza kolejny miesiąc kulinarnych spotkań w Bukovina Terma Hotel Spa


Dodano: 2014-02-10

Drukuj

Wyślij



Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny


W Bukovina Terma Hotel Spa trwa „Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny”, czyli wielkie święto gotowania z udziałem uczestników programu „Top Chef”. Goście i przyjaciele Sylwestra Lisa, Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa oraz jednocześnie jednego z finalistów programu, co weekend prezentują swoje popisowe dania i nowatorskie techniki kulinarne. W kompleksie – miejscu słynącym ze znakomitej kuchni, łączącej podhalańską tradycję z trendami fusion –  odbędą się jeszcze cztery spotkania z najlepszymi szefami kuchni.

Dotychczas u boku Sylwestra Lisa gotowali: Dariusz Kuźniak, Marcin Piotrowski i Ewa Malika Juchnowicz. Gwiazdy programu „Top Chef” dały popis swoich umiejętności w ramach cyklu pokazów i warsztatów, cieszących się dużym zainteresowaniem wśród miłośników sztuki kulinarnej. Jednak to dopiero półmetek wyjątkowych spotkań, organizowanych w kompleksie Bukovina Terma Hotel Spa, w którym zagoszczą jeszcze Robert Świątek, Piotr Ślusarz, Liliana Filipiak oraz Bartłomiej Krężel.

Pokazy i warsztaty z utalentowanymi uczestnikami „Top Chef” to doskonała okazja do celebrowania doskonałej kuchni, a także możliwość poszerzenia kulinarnych horyzontów. W Bukovina Terma Hotel Spa stawiamy przede wszystkim na jakość, codziennie serwując oryginalnie przyrządzone potrawy, przygotowywane z najlepszych składników. Dlatego też podczas spotkań staramy się zarazić entuzjazmem do gotowania, a także zachęcić do eksperymentowania w kuchni nawet największych kulinarnych sceptyków” – mówi Sylwester Lis, Szef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa.

W najbliższy weekend, czyli 7 i 8 lutego, wspólnie z Sylwestrem Lisem, Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa, w kulinarnym święcie weźmie udział Robert Świątek – szef kuchni z Dolnego Śląska, którego specjalnością są tradycyjne polskie dania. Wstęp na piątkowy pokaz jest otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Z kolei następnego dnia, w sobotę, podczas warsztatów będzie można zgłębić swoją wiedzę pod okiem obydwu szefów kuchni. Koszt uczestnictwa dla jednej osoby wynosi 120 zł.

Harmonogram kulinarnych pokazów i warsztatów z uczestnikami „Top Chef”:
•    07 – 08.02 – Robert Świątek
•    14 – 15.02 – Piotr Ślusarz
•    21 – 22.02 – Liliana Filipiak
•    28.02-01.03 – Bartłomiej Krężel



Bukovina Terma Hotel Spa to ekskluzywny kompleks w Tatrach, położony w pięknej scenerii polskich gór tuż przy największym w Polsce obiekcie basenów termalnych. Idealne miejsce do całorocznego wypoczynku, w którym każdy znajdzie moc atrakcji i niezapomnianych wrażeń. W nowoczesnym obiekcie znajduje się centrum Spa z kompleksem saun, basenami czy jacuzzi. Rozrywki dostarcza Bukovina Club Bar z przepięknym widokiem, Active Bar ze zdrową żywnością oraz Jazz Club. W hotelowej Karczmie Zbójecki Łygotnik goście mogą spróbować wyjątkowej, tradycyjnej polskiej kuchni, serwowanej przez najlepszych kucharzy. Restauracja Morskie Oko prowadzona przez Sylwestra Lisa – Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa to wyjątkowe połączenie podhalańskich smaków z trendami kuchni fusion. Bukovina Terma Hotel Spa  to również, spełniające najwyższe standardy, europejskie centrum kongresowe.


Źródło: 38 PR.pl – 06.02.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji