Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kielce: Restauracja Glamour w Hotelu Binkowski...

Aktualności hotelarskie z kraju


Kielce: Restauracja Glamour w Hotelu Binkowski oficjalnie ruszyła w sobotę


Dodano: 2014-02-24

Drukuj

Wyślij



Czterogwiazdkowy Hotel Binkowski w Kielcach (fot. gazeta.pl)


Na sobotę zaplanowano oficjalny start restauracji Glamour funkcjonującej w składzie Hotelu Binkowski w Kielcach. Hotel Binkowski, od 20 grudnia 2013 działający w standardzie czterogwiazdkowym, usytuowany jest w cichej, spokojnej okolicy na terenie Parku Baranowskiego, obok Hotelu Restauracji Leśny Dwór. Atutami lokalizacyjnym hotelu jest bliskość lasu i natury, a jednocześnie niewielka odległość od centrum Kielc – informuje portal Echo Dnia.eu

Oprócz kameralnej restauracji Glamour połączonej z kawiarnią i tarasem w obiekcie znajdują się między innymi: 106 pokoi dwuosobowych (w tym pokoje dla osób niepełnosprawnych), 4 luksusowe apartamenty, 2 pomieszczenia typu Studio, małe sale konferencyjne (do 20 osób), duże sale konferencyjne (od 50 – 1000 osób), duże sale bankietowe do 1500 osób oraz przeszklone Patio z jednym z największych kryształowych żyrandoli w Polsce.

Restauracja Glamour ukierunkowana jest na naturalne, ekologiczne, świeże, sezonowe produkty, dbałość o detale i oryginalne połączenia smaków.

- Długo zastanawialiśmy się, jaki wybrać kierunek dla kuchni obserwując trendy, tak polskie, jak i światowe. Ustaliliśmy wspólnie, że na pewno interesuje nas kuchnia oparta na świeżym produkcie. Potem rozpoczęły się poszukiwania szefa, który będzie miał tę samą koncepcję i zapatrywania. Chcieliśmy z jednej strony osobę doświadczoną, a z drugiej kogoś, kto cały czas poszukuje nowych smaków. Tak trafiliśmy na pana Dariusza Gawlika, człowieka z wieloletnim doświadczeniem, który okazał się ogromnym pasjonatem kuchni. Od razu po pierwszych testach wiedzieliśmy, że jest to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. W tym właśnie czasie pan Dariusz pracował w Luksemburgu w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin - mówi właściciel Binkowski Hotel.



W restauracji stosuje się najnowsze techniki kulinarne znane z najbardziej słynnych lokali, takie jak np.: sous-vide, czyli gotowanie w bardzo niskich temperaturach za pomocą oscylatora albo metoda confit – długotrwałe i powolne gotowanie w tłuszczu.

- Polecam łososia przygotowywanego w oscylatorze z czarnuszką i naturalnymi przyprawami, stek z polędwicy wołowej przyprawiony solą himalajską i pieprzem syczuańskim, gęś confit, gicz jagnięcą oraz tatar, do którego żółtko jest podwędzane – zaprasza szef kuchni Dariusz Gawlik.


Źródło: Echo Dnia.eu – 21.02.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji