Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Niedzielne brunche coraz popularniejsze w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Niedzielne brunche coraz popularniejsze w Trójmieście


Dodano: 2014-02-24

Drukuj

Wyślij



Hotel Golden Tulip w Gdańsku co tydzień przygotowuje inne dania na brunch (fot. trojmiasto.pl)


Chociaż jeszcze niedawno mieszkańcy Trójmiasta dość sceptycznie podchodzili do pomysłu spędzenia niedzielnego przed- czy wczesnego popołudnia w restauracji preferując spożywanie tradycyjnego niedzielnego posiłku we własnym domu, to obecnie można już zaobserwować wzrost zainteresowania ofertą późnego śniadania „na mieście” – czytamy w portalu Trójmiasto.pl

A oto, jak wyglądają propozycje niektórych restauracji oferujących niedzielnie brunche:

- restauracja „Pasjami...” Hotelu Rezydent Sopot – bufety rodzinne serwowane są pod hasłem „Zdrowie na talerzu” (dania, oparte o chude mięsa pieczone bez tłuszczu, świeże ryby, starannie wyselekcjonowane warzywa i nowalijki oraz świeże soki warzywne). Ceny: dzieci do lat 5 - bezpłatnie, od 6 do 12 lat - 30 zł, od 13 lat - 65 zł.

- restauracja Hotelu Haffner Sopot – kuchnia różnorodna z ofertą zmieniającą się co tydzień, np. kuchnia śródziemnomorska (rolada rybna z mięsem małży i selerem naciowym, płatki wieprzowiny skropione sosem z tuńczyka, dolmades, sałatka z roszponki i rukoli, zupa rybna, filet z dorady, smażona makrela, panierowane kalmary), czy „American Classic” (pieczone żeberka z sosem BBQ, skrzydełka z kurczaka, sałatka Cesar)). Ceny: osoby dorosłe - 98 zł, dzieci w wieku od 6 do 12 lat - 50 zł, dzieci do lat 6 – bezpłatnie.

- restauracja Wave w Sheraton Sopot Hotel – niedzielne posiłki serwowane są według indywidualnych gustów. O podniebienia gości dba włoski szef kuchni Vittorio Di Sora. Uczestnicy brunchu mogą skorzystać ze strefy basenów i saun w godzinach 10 - 17 tego samego dnia, a kosztować to ich będzie 105 zł (osoba dorosła), dzieci w wieku 5-12 lat mają 50 proc. zniżki, a dzieci do 5 lat mają wstęp darmowy.



- restauracja Kokieteria w Hotelu Hanza opiera cotygodniowe menu na produktach sezonowych. W trakcie brunchu 23.02. serwowano np. roladę z kurczaka faszerowaną suszonymi pomidorami, okonia nilowego, żurek z jajkiem przepiórczym, pieczarki faszerowane camembertem, smażonego łososia, czy też ciasto wiśniowe z budyniem waniliowym. Ceny: 59 zł za osobę dorosłą, dzieci do lat 3 - gratis, a dzieci w wieku 3-12 lat otrzymują 50 proc. rabatu.

- restauracja w hotelu Golden Tulip Gdańsk Residence stawia również w menu niedzielnego brunchu na potrawy sezonowe, np. Carpaccio wołowe, zupa pieczarkowa, fajita z kurczakiem, czy też dorsz w pomidorach. Ceny: Cena: 65 zł za osobę, dzieci do lat 4 bezpłatnie, dzieci od 4 do 12 lat 50 proc. zniżki. Cena obejmuje napoje: kawę, herbatę, wodę, soki.

- restauracja w Dworze Oliwskim – proponuje niedzielne doświadczenia z kuchniami różnych narodów. Była już kuchnia włoska, a w ostatnią niedzielę kuchnia francuska (przystawki: pudding z łososia, fileciki z miętusa, quiche lorraine; zupy: krem z porów z migdałami i zupa cebulowa z grzankami; dania główne: łosoś zapiekany w kwaśnej śmietanie, czy wołowina po burgundzku z boczniakami). Ceny: dorośli - 129 zł, dzieci do 7 lat - bezpłatnie, dzieci 7-14 lat - 60 zł.


Źródło: Trójmiasto.pl – 21.02.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji