Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Szef Kuchni Hotelu Warszawa Spa & Resort*** na... | Aktualności hotelarskie z kraju
Szef Kuchni Hotelu Warszawa Spa & Resort*** na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie
|
|
Marcin Budynek, Szef Kuchni i Dyrektor Gastronomii Hotelu Warszawa Spa & Resort*** w Augustowie, zrzeszonego w sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, będzie reprezentował Polskę na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie. Podczas kongresu dwustu szefów kuchni zaprezentuje dania i desery pochodzące z ich krajów.
Światowy Kongres Tradycji Kulinarnych odbędzie się w dn. 13–17 marca 2014 r. W wydarzeniu weźmie udział aż 50 delegacji z całego świata.
Oprócz Marcina Budynka, Polskę reprezentować będą także: Joanna Ochniak – pomysłodawczyni i inicjatorka „Gastronomii na Obcasach”, Przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS), organizująca szkolenia dla pracowników branży gastronomicznej w krajach Unii Europejskiej oraz Paweł Mieszała, mistrz cukiernictwa, pełniący funkcję trenera w Akademii Zeelandia w Tarnowie Podgórnym.
Poza prezentacją kuchni poszczególnych krajów, w programie Kongresu jest także przybliżanie tematyki rumuńskiej tradycji kulinarnej, opartej o naturalne produkty, a także konkursy i pokazy kulinarne i Parada Szefów Kuchni.
Honorowym Patronem Kongresu jest Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS).
Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego klienta wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".
Źródło: Feniks Media.pl – 13.03.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |