Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Nowi członkowie sieci Dziedzictwa Kulinarnego... | Aktualności hotelarskie z kraju
Nowi członkowie sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla
|
Restauracja Zielarnia z Olsztynka (fot. restauracjazielarnia.pl)
|
Sześciu nowych członków przystąpiło do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Obecnie ta regionalna sieć liczy już 156 członków – poinformował portal Wrota Warmii i Mazur
Do grona członków sieci przystąpiły następujące podmioty:
- Restauracja Kresowa z Ostródy, - Gospodarstwo Pasieczne „Pasieka Jurewicz” z Olecka, - Sklep – „Smak Eko” z Elbląga, - Restauracja Zielarnia z Olsztynka, - Gospodarstwo Rolne „Ciche Wody” Anny i Wojciecha Oczkowskich z Wężówki k. Budr - „Smaki Gabi Gastronomia” Gabrieli Matusiak z Tuławek k. Dywit.
Sieć Europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego działa od 1995 r. Jej członkami są regiony różnych krajów (na ogół z Europy północnej). Regionalne sieci są zrzeszeniem przedsiębiorców. O członkostwo w nim mogą ubiegać się nie tylko producenci surowców w rolnictwie, ogrodnictwie i rybactwie, ale również przetwórcy żywności, restauracje, punkty gastronomiczne i hotele.
Firmy wpisane na listę sieci mogą bezpłatnie reklamować się w regionalnych folderach, a także uczestniczyć w lokalnych imprezach promocyjnych. Województwo warmińsko-mazurskie pierwsze w Polsce przystąpiło do europejskiej sieci, a w październiku 2005 roku uzyskało jej pełne członkostwo.
Źródło: Portal.Warmia.Mazury.pl – 02.04.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |