Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Telewizyjny program kulinarny „Hell’s... | Aktualności hotelarskie z kraju
Telewizyjny program kulinarny „Hell’s Kitchen” rusza we wtorek
|
Hell's Kitchen rusza 8 kwietnia w Polsacie (fot. telemagazyn.pl)
|
Już 8 kwietnia (we wtorek) startuje w telewizji Polsat słynny kulinarny program Piekielna Kuchnia (Hell’s Kitchen). Program poprowadzi Wojciech Modest Amaro, a mentorem dla uczestników będzie Kurt Scheller. Znane są już składy dwóch rywalizujących ze sobą grup – donosi Super Express.pl
Prowadzący program – Wojciech Modest Amaro – jest jednocześnie szefem restauracji Atelier Amaro, która jako jedyny polski lokal posiada gwiazdkę przewodnika Michelin. Jest on również przewodniczącym jury innego kulinarnego programu telewizji Polsat – Top Chef.
Wśród uczestników zakwalifikowanych do konkursu znaleźli się zarówno amatorzy, jak i osoby mające już doświadczenie w branży gastronomicznej, a także profesjonaliści.
Wśród osób z doświadczeniem znaleźli się:
- Paulina Sawicka, która pracowała już jako kelnerka, pracownica cateringu, kucharka w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, a obecnie jest kucharką w Restauracji Concept w Warszawie - Katarzyna Rajkiewicz – doświadczenie w gastronomii: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce - Sylwia Biały – doświadczenie w gastronomii: kelnerka, barmanka - Monika Katreniok – doświadczenie: 15 lat prowadziła restaurację „Monika” w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo; z zawodu technik technologii żywienia - Aldona Organiściak - doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie, obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie. - Michał Bystroń – doświadczenie: 10-letni staż na różnych stanowiskach, obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków - Rafał Kuczkowski – doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach - Łukasz Kawaller – doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa. - Arkadiusz Klimkiewicz – doświadczenie: kucharz - Hotel Andel’s Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracjia Pieprz i Wanilia, Wrocław - Carmine Cestaro – doświadczenie: kucharz w Restauracji Osteria Piemonte – Warszawa, obecnie pracuje w restauracji w Belgii. - Grzegorz Kaźmierczak – doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.
Źródło: Super Express.pl – 04.04.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |