Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Telewizyjny program kulinarny „Hell’s...

Aktualności hotelarskie z kraju


Telewizyjny program kulinarny „Hell’s Kitchen” rusza we wtorek


Dodano: 2014-04-07

Drukuj

Wyślij



Hell's Kitchen rusza 8 kwietnia w Polsacie (fot. telemagazyn.pl)


Już 8 kwietnia (we wtorek) startuje w telewizji Polsat słynny kulinarny program Piekielna Kuchnia (Hell’s Kitchen). Program poprowadzi Wojciech Modest Amaro, a mentorem dla uczestników będzie Kurt Scheller. Znane są już składy dwóch rywalizujących ze sobą grup – donosi Super Express.pl

Prowadzący program – Wojciech Modest Amaro – jest jednocześnie szefem restauracji Atelier Amaro, która jako jedyny polski lokal posiada gwiazdkę przewodnika Michelin. Jest on również przewodniczącym jury innego kulinarnego programu telewizji Polsat – Top Chef.

Wśród uczestników zakwalifikowanych do konkursu znaleźli się zarówno amatorzy, jak i osoby mające już doświadczenie w branży gastronomicznej, a także profesjonaliści.



Wśród osób z doświadczeniem znaleźli się:

- Paulina Sawicka, która pracowała już jako kelnerka, pracownica cateringu, kucharka w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, a obecnie jest kucharką w Restauracji Concept w Warszawie
- Katarzyna Rajkiewicz – doświadczenie w gastronomii: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce
- Sylwia Biały – doświadczenie w gastronomii: kelnerka, barmanka
- Monika Katreniok – doświadczenie: 15 lat prowadziła restaurację „Monika” w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo; z zawodu technik technologii żywienia
- Aldona Organiściak - doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie, obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie.
- Michał Bystroń – doświadczenie: 10-letni staż na różnych stanowiskach, obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków
- Rafał Kuczkowski – doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach
- Łukasz Kawaller – doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa.
- Arkadiusz Klimkiewicz – doświadczenie: kucharz - Hotel Andel’s Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracjia Pieprz i Wanilia, Wrocław
- Carmine Cestaro – doświadczenie: kucharz w Restauracji Osteria Piemonte – Warszawa, obecnie pracuje w restauracji w Belgii.
- Grzegorz Kaźmierczak – doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.


Źródło: Super Express.pl – 04.04.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji