Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Airport kusi...

Aktualności hotelarskie z kraju


Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Airport kusi wiosennymi smakami


Dodano: 2014-04-11

Drukuj

Wyślij



Bar w Hampton by Hilton Gdańsk Airport (fot. hiltoneasteurope.com)


Restauracja w hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Airport, działająca na terenie portu lotniczego w Gdańsku, 15 kwietnia b.r. wprowadza nowe, wiosenne dania dla swoich gości. Nowe propozycje zagościły w każdej grupie dań w menu, np: pieczony łosoś podany na dzikim ryżu w sosie cytrynowym z warzywami zanurzonymi w sosie klonowym, tagliatelle ze szpinakiem i serem pleśniowym, a na deser szarlotka z bitą śmietaną i lodami waniliowymi lub ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i pomarańczową polewą. Jednocześnie, dla gości przybywających nocą, hotel proponuje zestaw dań dostępnych przez 24 godziny 7 dni w tygodniu, gdzie oprócz panini z szynką, mozzarellą i rukolą oraz bruschetty ze świeżymi sałatami, na życzenie gości wprowadzono pizzę z szynką, mozzarellą i świeżą bazylią.  

Wśród propozycji dla gości „trochę głodnych”, hotelowa restauracja serwuje nowo wprowadzony krem z warzyw, mozzarellę z pomidorami, świeżą bazylią i melonem oraz bogatą w świeże warzywa i bardzo lubianą sałatkę Cezar, w wersji z kurczakiem i bez. Grupę dań dla „bardzo głodnych” otwiera sławny burger z polskiej wołowiny z podwójnym serem, sałatką colesław, frytkami i kolbą kukurydzy. Całość wiąże sprowadzany z Hamburga dip z charakterystycznym aromatem ziół carry, anyżu i gałki muszkatołowej. Szef kuchni proponuje również lubiany przez gości filet z kurczaka z serem i szynką, który ze względu na porę roku podawany jest z pure ziemniaczano-selerowym oraz sosem z pieczonej papryki.
 
Wszystkie wiosenne nowości dostępne są w atrakcyjnych, w porównaniu do innych ofert dostępnych na gdańskim lotnisku, cenach. Dla przykładu pieczony łosoś z dodatkami kosztuje 48 zł, tagliatelle ze szpinakiem 35 zł, sławny burger z wołowiny plus dodatki 45 zł, natomiast filet z kurczaka z dodatkami można zamówić już za 40 zł.



Wiosenne dania, które będą dostępne w ofercie naszej restauracji przez 3 miesiące, serwują naszym gościom kilka nowych smaków. Dania są jednocześnie sycące i lekkie, bo choć skomponowane na bazie mięs i ryb, to jednak znacznie bogatsze w świeże warzywa  i owoce. Nowe menu zainteresuje także osoby poszukujące lekkich i bogatych w witaminy potraw. A gdy nadejdzie pełnia lata, skrupulatnie skorzystamy z jego darów i  wzbogacimy nasze menu o kolejne, tym razem letnie smaki”. – mówi Marta Siudak, dyrektor sprzedaży i marketingu hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Airport.
 
Ponadto, wiosenna oferta zawiera smaczne propozycje dla najmłodszych gości. Króluje w niej makaron z truskawkami oraz mini burger drobiowy z frytkami i kolbą kukurydzy. A po zjedzonym obiedzie szef kuchni proponuje młodym klientom torcik z białą czekoladą i malinami.
 
Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Airport, którego właścicielem jest spółka Port-Hotel, mieści się na wprost nowego terminalu, przy ulicy Słowackiego 220 w Gdańsku. 116 nowoczesnych i  funkcjonalnych pokoi,  przestronny  parking, posiłki oferowane przez całą dobę oraz bezprzewodowy internet dostępny na terenie całego obiektu –  wszystko to zapewnia gościom maksimum satysfakcji i komfortu.

Informacje o spółce Port-Hotel
Spółka została założona w 1998 roku przez Przedsiębiorstwo Państwowe „Porty Lotnicze”, będące właścicielem 100% udziałów Spółki. Port-Hotel jest właścicielem i zarządza hotelem Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina w Warszawie, obiektem wielokrotnie wyróżnianym i nagradzanym, który obchodził właśnie 10-lecie.

Celem działalności Spółki jest realizacja projektów hotelowych oraz zarządzanie hotelami ze szczególnym uwzględnieniem lokalizacji przy regionalnych portach lotniczych oraz w centrach miast.  W 2011 roku Port-Hotel zawarł dwie umowy dzierżawy i dwie umowy franczyzy, na podstawie których zrealizował dwa – oddane do użytku w 2013 roku - projekty hotelowe: Hampton by Hilton Warsaw Airport w Warszawie oraz Hampton by Hilton Gdańsk Airport w Gdańsku. Port-Hotel jest współinwestorem i będzie dzierżawcą będącego w budowie 5-gwiazdkowego hotelu Renaissance na Lotnisku Chopina.

Spółka aktywnie poszukuje kolejnych projektów i lokalizacji, zgodnie z obecnymi trendami na rynku hotelowym i zaprasza potencjalnych partnerów do współpracy.


Źródło: Port-Hotel.pl – 10.04.2014
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji