Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Restauratorzy z Zabrza organizują w maju festiwal...

Aktualności hotelarskie z kraju


Restauratorzy z Zabrza organizują w maju festiwal kulinarny


Dodano: 2014-04-16

Drukuj

Wyślij


Zabrzańscy restauratorzy wspólnie z Zabrzańskim Centrum Przedsiębiorczości organizują w dniach od 24 do 30 maja festiwal kulinarny. Mieszkańcy i goście Zabrza i regionu będą mogli w tym okresie odwiedzić miejscowe lokale gastronomiczne, które przygotują specjalne menu oraz inne atrakcje – informuje strona Magazyn-Kuchnia.pl


Festiwalowe święto poprzedzone będzie wspólnym gotowaniem kucharzy i mieszkańców podczas zabrzańskiego pikniku Majowe Granie 2014.

Organizatorzy festiwalu liczą na zwiększenie świadomości w zakresie oferty lokalnych restauracji oraz integracji środowiska restauratorów w Zabrzu. Pomocą w organizacji oraz promocji festiwalu w radiu, lokalnej telewizji, prasie, portalach społecznościowych oraz innych stronach internetowych, służyć będzie Zabrzańskie Centrum Rozwoju Przedsiębiorczości.



Uczestnicy festiwalu będą mogli skorzystać ze specjalnej festiwalowej promocji na 2-daniowy zestaw obiadowy w cenie 20 zł oraz dodatkowe atrakcje.

W festiwalu wezmą udział między innymi następujące restauracje:

- Restauracja L'estaminet w hotelu Ibis Zabrze – w ofercie: guacamole i quesadillas
- Zabrzański Gościniec – w ofercie: klasyczna minestrone z pulpecikami drobiowymi i tartym parmezanem; faszerowane udko z kurczaka nadziewane wędzonką i suszonymi pomidorami podane z sufletem ziemniaczanym, budyniem szpinakowym oraz sosem Mornay
- Balaton – w ofercie: zupa węgierska z łazankami; balatońska sola ze szparagami podana z kluseczkami
- Zielony Ogród – w ofercie: sezonowa botwinka; przeczycki pstrąg tęczowy z lokalnego gospodarstwa, podany z zielonymi sałatami i ziemniakami wedges
- Niezłe Ziółko – w ofercie: czopsy cielęce z kurkami duszonymi w śmietanie podane na rosti w towarzystwie młodej glazurowanej marchewki; flambirowane brzoskwinie zapiekane w domowej kruszonce podane z wiśniowym sorbetem
- Valdi Classic – w ofercie: aromatyczna zupa toskańska z grzankami; delikatny filet z dorsza smażony po parysku na aromatycznych grillowanych warzywach


Źródło: Magazyn-Kuchnia.pl – 14.04.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji