Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Słoneczny Młyn z Bydgoszczy gospodarzem konkursu... | Aktualności hotelarskie z kraju
Słoneczny Młyn z Bydgoszczy gospodarzem konkursu kulinarnego Trendy Chef 2014
|
Restauracja Oliwka w hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy (fot. mice.pl)
|
III Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2014 odbędzie się w dniu 25 kwietnia 2014 roku w hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy. Celem konkursu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych – donosi Poradnik Restauratora com.pl
Organizatorzy konkursu Trendy Chef 2014 poszukiwać będą nowych trendów kulinarnych, które obowiązywać będą w polskiej gastronomii przez następny rok.
W gronie uczestników znajdą się kucharze z najlepszych polskich restauracji, w tym z tych działających na terenie hoteli. Potrawy wykreowane przez uczestników konkursu są inspiracją dla wielu spośród licznej rzeszy polskich kucharzy.
Organizator konkursu, Aleksander Sowa, powiedział - Tematem tegorocznego konkursu jest „Geneza" Chcemy aby nasi partnerzy, sponsorzy i goście pokazali proces powstawania ich produktów. Przedstawili historię firmy i pomysły na kreowanie dań i deserów z użyciem ciekawych produktów. Pragniemy podczas tego konkursu przejść razem z naszymi partnerami przez drogę od Natury po Nowoczesność.
W konkursie wezmą udział przedstawiciele następujących restauracji i lokali działających w hotelach i obiektach hotelarskich: Brasserie d'Or w Sopocie, Dynamic Congress Centre Wrocław, Folwark Folińscy Lubiszyn, Hotel Wellness Pro Vita Kołobrzeg, Hotel Granary Wrocław, Wodna Wieża Steampunk Pszczyna, Concept 13 Warszawa, Hotel Hilton Gdańsk i Hotel Narvil Restauracja Aruana Serock.
W składzie jury Trendy Chef 2014 pod przewodnictwem Loica Malfait, zasiądą: Sean Burbidge, Nicolas Houchet, Rafał Godziemski, Grzegorz Parczewski, Stanisław Bobowski.
Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |