Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Europejski w Radomiu serwuje dania przygotowane...

Aktualności hotelarskie z kraju


Europejski w Radomiu serwuje dania przygotowane techniką Sous-vide


Dodano: 2014-05-20

Drukuj

Wyślij



Restauracja Stylowa w Hotelu Europejskim (fot. stylowa.radom.pl)


Goście restauracji Stylowa w hotelu Europejskim w Radomiu mogą od połowy maja kosztować potraw przyrządzonych metodą gotowania próżniowego w stałej niskiej temperaturze, czyli Sous-vide – pisze portal Echo Dnia.eu

Potrawy przygotowywane według tej metody prezentowane są we „wkładce” do restauracyjnego menu. Aby serwować potrawy z wykorzystaniem tej techniki restauracja musiała wzbogacić swoje zasoby technologiczne o cyrkulator temperatury oraz urządzenia do próżniowego pakowania produktów.

- 30 lat temu francuskie restauracje po raz pierwszy wprowadziły tę metodę gotowania. Podstawową zaletą Sous-vide jest to, że potrawy tak przygotowywane zachowują zarówno pełny aromat jak i wszystkie mikroelementy oraz składniki odżywcze. Produkty nabierają doskonałej konsystencji, a brak wilgoci sprawia, że są bardziej soczyste - mówi Rafał Piotrowski, szef kuchni w Restauracji Stylowa.



W menu restauracji znajdą się np. sałatki ze świeżymi warzywami, jajkiem gotowanym w temperaturze 61 stopni Celsjusza z chińską kapustą Pak choi, polędwiczki z dorsza z sosem z topinambura (słonecznika bulwiastego). - Będzie też coś na gorące dni, czyli chłodnik z botwinki i poziomek z sorbetem rabarbarowym – dodaje Rafał Piotrowski. - Chciałem, aby menu nie bazowało tak, jak w większości restauracji, na tradycyjnych daniach, dlatego wprowadziłem też coś nowego.

Hotel Europejski położony jest w centrum miasta przy parku im. Tadeusza Kościuszki, w pobliżu głównej ulicy miasta. Obiekt mieści się zabytkowej kamienicy, której wnętrza przystosowano do wysokich europejskich standardów. Na gości czeka tam 16 pokoi jedno i dwuosobowych oraz 3 pokoje dwuosobowe klasy lux. W hotelu znajduje się też klimatyzowana sala konferencyjna dla 60 osób oraz sala bankietowa dla 150 osób.

Restauracja serwuje potrawy kuchni europejskiej w nastrojowo urządzonych salach: kominkowej, malinowej oraz klubowej.


Źródło: Echo Dnia.eu – 19.05.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji