Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Smaki miasta, regionu i świata – Noc...

Aktualności hotelarskie z kraju


Smaki miasta, regionu i świata – Noc Restauracji w Trójmieście


Dodano: 2014-05-28

Drukuj

Wyślij



Restauracja Filharmonia w Gdańsku (fot. restauracjagdansk.pl)


Wszyscy uczestnicy tegorocznej edycji Nocy Restauracji, która odbędzie się już w piątek 30 maja, będą mogli skosztować najlepszych, oryginalnych dań przygotowanych przez szefów kuchni najbardziej prestiżowych lokalnych restauracji i wziąć udział w pokazach kulinarnych na żywo organizowanych w lokalach biorących udział w imprezie – pisze portal MM Trójmiasto.pl

Organizatorzy starali się zaprosić do udziału w zabawie tylko takie restauracje, które mogłyby być wizytówkami Trójmiasta na świecie. Szefowie kuchni tych lokali przygotowali specjalne menu dostępne tylko tej nocy.

Do chwili obecnej swój udział w imprezie zaanonsowało już 16 restauracji. Będą nimi: Brovarnia w Hotelu Gdańsk, Kubicki, Kokieteria w Hotelu Hanza, Swojski Smak, Restauracja Gdańska, Mon Balzac, Gdański Bowke, Inspiracja w Pałacu Kościeszy, Bohemia, Filharmonia, VNS Restaurant, Da Mario Restaurante, Restauracja 4 Strony Świata, Dom Sushi, Restauracja Lao Thai, Karczma Sidło.



A oto, jak przedstawiać się będą atrakcje w kilku wybranych restauracjach:

- Restauracja Kubicki – pokaże w pokazie kulinarnym, jak przygotowuje się raki, które posłużą szefowi kuchni Damianowi Mazurowskiemu do przygotowania „gdańskiego risotto” - potrawy na bazie kaszy jaglanej, podawanej z sosem z wędzonego łososia z dodatkiem kaparów.
- Restauracja Filharmonia – szef kuchni Mariusz Wolski przygotuje sześciodaniowe menu degustacyjne, oparte o produkty regionalne z technikami skandynawskimi. Zobaczyć będzie można jak zamraża się potrawy ciekłym azotem i flambiruje je w żywym ogniu. Podczas specjalnego pokazu goście zobaczą jak przygotowuje się lody z chryzantemy czy perliczkę sous vide.
- Restauracja da Mario – przybliży swoim klientom smaki i kulturę Włoch. Da Mario przygotuje między innymi kaszankę z sandacza z sosem piernikowym oraz pikantnym kawiorem.


Źródło: MM Trójmiasto.pl – 26.05.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji