Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wars przymierza się do konceptu barów...

Aktualności hotelarskie z kraju


Wars przymierza się do konceptu barów stacjonarnych na dworcach


Dodano: 2014-06-27

Drukuj

Wyślij



Paweł Dudek, prezes Wars-u (fot. portalspozywczy.pl)


Mimo niepowodzenia wcześniejszych pomysłów związanych z takimi konceptami, jak Green Patio, czy Piada Bar, które Wars próbował rozwijać w ostatnich latach, przedsiębiorstwo zamierza utworzyć 20-25 barów stacjonarnych zlokalizowanych przy dworcach kolejowych w większych miastach całego kraju – relacjonuje Portal Spożywczy.pl

Spółka Wars S.A. znana jest oczywiście przede wszystkim z sieci punktów sprzedaży  w wagonach gastronomicznych, ale w jej posiadaniu znajdują się również cztery stacjonarne bary prowadzące działalność na dworcach kolejowych. Są to bary na dworcach: Warszawa Centralna i Wschodnia, w Krakowie i w Radomiu.

Niepowodzenia związane z wcześniejszymi pomysłami nie zrażają zarządu spółki, który twierdzi, że w gastronomii trzeba co jakiś czas próbować nowych konceptów.



- Rozmawiamy w tej chwili z PKP o możliwościach lokalowych na dworcach, które są po modernizacji (np. Poznań czy Katowice) oraz tych, które są lub będą wkrótce remontowane. Chcemy, aby w każdym dużym mieście działał WARS Express. Mam na myśli dworce, do których przyjeżdżają pociągi PKP Intercity - tak, aby pasażerowie mogli skorzystać z naszej oferty przed, po i/lub w trakcie podróży - mówi Paweł Dudek, prezes spółki Wars S.A.

Wars jest specyficzną marką mającą konotacje sentymentalne i historyczne, obecną w świadomości klientów już od 65 lat. Tradycje te niestety mają swoje dobre i złe strony, bo firmie takiej, jak Wars, trudniej jest o zmianę jej postrzegania przez przyzwyczajonych od lat do korzystania z jej usług klientów.

- Wszyscy znają Wars, ale nie wszyscy wiedzą że mamy świeże, smaczne produkty czy kawę z ekspresu. Teraz chcemy to zmienić, choćby poprzez promocje nowego menu – dodaje Paweł Dudek. Nowe menu, o którym wspomniał prezes wprowadzone zostało od 25 czerwca i opiera się na potrawach przygotowywanych ze świeżych i regionalnych składników.


Źródło: Portal Spożywczy.pl – 25.06.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji