Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Właściciele hotelu w Pałacu Cieleśnica szykują...

Aktualności hotelarskie z kraju


Właściciele hotelu w Pałacu Cieleśnica szykują modernizację obiektu


Dodano: 2014-07-01

Drukuj

Wyślij



Pałac Cieleśnica (fot. propertynews.pl)


Po trwającej dwa lata renowacji XIX wiecznego Pałacu Cieleśnica położonego w województwie lubelskim, w powiecie bielskim, obiekt został uroczyste otwarty 5 września 2013 roku. Obecnie jego właściciele planują modernizację oranżerii, a hotelowe udogodnienia mają się wzbogacić o nowy taras i molo – donosi portal Property News.pl

W adaptację budynku Pałacu Cieleśnica na cele hotelowe zaangażowała się firma odzieżowa Bialcon z Białej Podlaskiej. Obiekt jest własnością Barbary i Dariusza Chwesiuków, zarządzających firmą Bialcon. Pałac w Cieleśnicy nabyli w 2011 roku i przy pomocy dofinansowania unijnego w wysokości 2 milionów złotych zajęli się jego renowacją.

- W chwili obecnej jesteśmy w trakcie wyłaniania wykonawcy prac remontowo-budowlanych - powiedział portalowi Property News.pl, Jakub Chwesiuk, dyrektor marketingu firmy Bialcon. - Przewidywany koszt tej inwestycji to 600 tys. złotych.



Pałac wybudował Andrzej Serwiński w latach trzydziestych XIX wieku. W drugiej dekadzie XX wieku pałac zmodernizowano pod nadzorem Stanisława Różyczki de Rosenwerth, konstruktora i jednego z założycieli Podlaskiej Wytwórni Samolotów. Po drugiej wojnie światowej pałac był własnością państwową.

Hotel Pałac Cieleśnica oferuje obecnie 30 miejsc noclegowych w 10. pokojach typu Apartament Deluxe, Apartament Classic, Large Twin, Twin Executive i Twin. Pokoje utrzymane są w modernistycznej stylistyce i wyposażone m.in. w: bezprzewodowe łącze internetowe, klimatyzację, łazienkę, telefon, telewizor, sejf i mini bar.

Hotelowa restauracja serwuje zarówno wykwintne dania kuchni międzynarodowej, jak i specjały kuchni staropolskiej w nowoczesnym wydaniu, korzystając z ekologicznych produktów, z których część pochodzi z przypałacowego ogrodu. -  Pałacowa kuchnia może się poszczycić chlebem na zakwasie domowego wypieku, ziołami z własnej suszarni czy też wykonanymi tradycyjnymi metodami przetworami, powidłami, sokami i nalewkami - mówi Jakub Chwesiuk.


Źródło: Property News.pl – 30.06.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji