Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Radom: Pakowanie dań na wynos – różne...

Aktualności hotelarskie z kraju


Radom: Pakowanie dań na wynos – różne opinie w środowisku restauratorów!


Dodano: 2014-07-15

Drukuj

Wyślij



Restauracja w hotelu Aviator w Radomiu (fot. aviatorhotel.com.pl)


Podzielone zdania w kwestii pakowania jedzenia na wynos panują w środowisku radomskich restauratorów i szefów kuchni. Część nie widzi w tym niczego dziwnego, część natomiast się temu sprzeciwia uważając, że nie skonsumowane bezpośrednio po podaniu potrawy, tracą na swej atrakcyjności – czytamy w portalu Echo Dnia.eu

Dziennikarze portalu Echo Dnia sprawdzili jakie są w tej sprawie opinie środowiska restauratorów w Radomiu. Oto, jakiego zdania była część z nich:

- W restauracjach, w których pracuje, nie pozwalam na wynos nie dokończonych przez gości dań. Przede wszystkim dlatego, że potrawa nie jest tak smaczna później, jak podana tuż po przygotowywaniu. Proszenie o zapakowanie dania, które nie zostało do końca zjedzone, jest dla mnie niepoprawne. Osobiście serwuję potrawy, które zadowolą i osoby lubiące zjeść więcej, i takie, które jedzą mniej – powiedział Rafał Piotrowski, szef kuchni restauracji Stylowa w Radomiu.



- Nie pakujemy jedzenia na wynos naszym gościom. Nigdy też nie spotkaliśmy się z podobną prośbą z ich strony. Goście są usatysfakcjonowani wielkością konkretnych dań, serwowanych przez naszego szefa kuchni – mówi Magdalena Smolińska, menadżer Hotelu Aviator.

Restauratorzy, którzy są przeciw pakowaniu jedzenia na wynos, chętnie jednak przyznają, że za granicą stykali się z podobnym procederem, kiedy nawet kelnerzy nie pytając klientów o zdanie, pakowali niedokończone przez nich dania.

Wśród radomskich restauracji znalazły się również i takie, które w pakowaniu potraw nie widzą nic złego. - U nas rzadko goście zostawiają niedokończone jedzenie na talerzach, ale zdarzają się takie sytuacje. Pytam wówczas, czy smakowało, czy zapakować resztę dania. Zdarza się to częściej w przypadku dzieci, które także są naszymi gośćmi – mówi Dorota Borycka z rodzinnej restauracji MammaLeo w Radomiu.


Źródło: Echo Dnia.eu – 13.07.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji