Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Ekipa kulinarna otwartego niedawno Tristan Hotel...

Aktualności hotelarskie z kraju


Ekipa kulinarna otwartego niedawno Tristan Hotel & Spa triumfowała na Festiwalu Smaku w Grucznie


Dodano: 2014-08-26

Drukuj

Wyślij



Kucharze z restauracji Kobaltowa - Tristan Hotel & Spa zwycięzcami na Festiwalu Smaku w Gurcznie (fot,. facebook.com)


W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Festiwalu Smaku w Grucznie pod Świeciem. Oprócz kulinarnych wystawców odbyły się tu również konkursy na: najlepszych kucharzy i najlepsze nalewki. Najlepiej wśród kucharzy wypadła ekipa nowo otwartego, czterogwiazdkowego Tristan Hotel & Spa z Kątów Rybackich – czytamy w portalu Pomorska.pl

W ramach Festiwalu Smaku odbyły się dwa ważne turnieje: nalewek i kucharzy. W pierwszym z nich zwycięską nalewkę mirabelkową zaprezentował Mariusz Brus z Mazowsza, natomiast w konkursie kucharzy zwycięski laur przypadł Magdalenie Zaborowskiej-Kłosińskiej i Wojciechowi Rabiedze z restauracji Kobaltowa w Kątach Rybackich, a wyróżnienie zdobyli Piotr Huszcz i Marcin Repecki z restauracji Piano w Lublinie.

Jean Bois, juror i organizator turnieju przypomniał, że zadaniem kucharzy było przyrządzenie potrawki z jesiotra i dania głównego z daniela.



- Pierwszy raz na Festiwalu w Grucznie korzystali oni z metody sous-vide, w tym ze specjalnego sprzętu umożliwiającego gotowanie w niskiej temperaturze, dzięki której mięso zachowuje swoją teksturę. Kucharzom świetnie to wyszło, a wygrany zespół dostał taki sprzęt w nagrodę - dodał Jean Bois.

Festiwal Smaku w Grucznie odbywa się od dziewięciu lat. Organizatorem Festiwalu Smaku w Grucznie jest Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły realizującego szereg projektów służących kultywowaniu tradycji i promocji walorów przyrodniczych, historycznych i kulturowych, w tym kulinarnych regionu.

Kulinarnym hitem tegorocznego Festiwalu Smaku był produkt o nazwie Jabkolo - gazowany sok jabłkowy, alternatywa dla Pikolo, szampana dla dzieci, którego producentką jest Agnieszka Zamojska z Bydgoszczy, a sam sok jest dziełem mistrza Hieronima Błażejaka.


Źródło: Pomorska.pl – 25.08.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji