Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Restauracja Paul’s Fantasia zadomowiła się...

Aktualności hotelarskie z kraju


Restauracja Paul’s Fantasia zadomowiła się w byłym szczecińskim kinie


Dodano: 2014-09-29

Drukuj

Wyślij



Restauracja Paul's Fantasia w Szczecinie (fot. gazeta.pl)


W położonym w szczecińskiej dzielnicy Północ osiedlu Żelechowa, w budynku po byłym kinie Mewa znalazła swe miejsce oryginalna restauracja pod nazwą Paul’s Fantasia. Jest to projekt norweskiej pary Pal Ingara Nilsena i jego żony Beaty Nilsen, którzy zdecydowali się na adaptację obiektu do celów gastronomicznych. Oprócz restauracji nieruchomość położona przy ul. Axentowicza jest również siedzibą Clinique Jennifer spa – relacjonuje Gazeta.pl

Tak o przedsięwzięciu powstałym w budynku byłego kina Mewa mówi Karolina Twardowska, menedżer całego obiektu. - Od samego początku mieliśmy koncepcję, aby połączyć restaurację z miejscem zabiegów. Zabiegi odbywają się w górnej części budynku. Dolną zajmują dwie sale Paul's Fantasia.

Wnętrza obiektu odzwierciedlają fantazje właściciela Pala Ingara Nilsena. Dawna sala projekcyjna wyróżniająca się ponadprzeciętną wysokością przybrała wygląd włoskiej uliczki. Ściany sali wyglądają, jak elewacje kamienic, a sufit przyciąga uwagą wyobrażeniem rozgwieżdżonego nieba.



Mniejsza sala również zaskakuje swoim wyglądem. Znajdują się tam między innymi: pochodzące z Afganistanu oryginalne drzwi, porcelanowe naczynia z Włoch, muszle, narty, figurka św. Rocha, a także zabytkowy samochód marki Austin z 1939 r.

W ofercie restauracji znajdują się potrawy wywodzące się z wielu krajów, choć dominującą jest kuchnia skandynawska, ale karta menu jest ciągle w budowie. - Można powiedzieć, że jest to mieszanka kuchni skandynawskiej z nutką dekadencji kuchni włoskiej - mówi Karolina Twardowska.

Przykładowe dania główne restauracji Paul’s Fantasia, to m.in. Fantasy Burger z masłem czosnkowym, warzywami, cheddarem, bekonem i błękitnym sosem (29 zł), gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola (29 zł), ravioli ze szpinakiem i ricottą w pikantnym sosie z suszonych pomidorów (32 zł) i łosoś norweski macerowany w wódce lub koniaku z dodatkiem koperkowo-cytrynowego sosu (36 zł).


Źródło: Gazeta.pl – 28.09.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji