Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Sopocki Sheraton wprowadza pionierski w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Sopocki Sheraton wprowadza pionierski w Trójmieście pomysł tzw. Chef’s Table


Dodano: 2014-10-31

Drukuj

Wyślij



Chef's Table w sopockim Sheratonie (fot. trojmiasto.pl)


Chef’s Table – to po prostu kolacja szefa kuchni, w trakcie której prezentowane jest jego autorskie menu składające się z kulinarnych niespodzianek i niecodziennych fuzji smaków serwowanych w przyjaznej atmosferze. Wydarzenia takie, bardzo popularne za granicą, są w Trójmieście wydarzeniem pionierskim, którego organizacji podjął się Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa – czytamy w portalu Trójmiasto.pl

W trakcie Chef’s Table rezygnuje się z typowej karty dań, zamiast której prezentowany jest autorski jadłospis przygotowany specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni. Proponowaniem odpowiednich gatunków win dobranych do zmieniających się na stole dań zajmuje się profesjonalista w tym zakresie, czyli sommelier.

- Chef's Table to miejsce ekskluzywne, do którego przychodzimy przede wszystkim po nowe doznania smakowe. Nasi goście nie znają wcześniej menu, dlatego ważnym czynnikiem jest tutaj element niespodzianki. Ponieważ jest to nowość na trójmiejskim rynku, to już cieszy się dużym zainteresowaniem naszych klientów. Ponadto, położenie sali zapewnia bardzo intymną atmosferę, która doskonale sprzyja wszelkim spotkaniom biznesowym - powiedziała Anna Żebrowska, manager ds. marketingu i PR Sheraton Sopot Hotel.



W trakcie środowej (29.10.2014) kolacji Chef’s Table w sopockim Sheratonie podawano między innymi:
- przystawkę w postaci wędzonego łososia, marynowanej w cytrusach ośmiornicy, przegrzebka oraz czarnego kawioru
- carpaccio z kaczki w towarzystwie  świeżych borowików, konfitury z agrestu i jagód, szalotki gotowanej w białym winie, jeżyn, malin oraz pudru z foie gras
- smażony lucjan z komosą ryżową z sepią, duszoną kapustą pak choi, sosem z homara oraz chipsami z jarmużu
- policzki wieprzowe ze świń rasy iberico uzupełnione pure z dyni, pietruszką oraz młodymi warzywami - cukinią, marchwią, groszkiem i szparagami.

Rezerwacji na kolacje Chef’s Table należy dokonywać z dwutygodniowym wyprzedzeniem.


Źródło: Trójmiasto.pl – 30.10.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji