Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Projekt Kuchnia - slow-foodowy raj w Starym...

Aktualności hotelarskie z kraju


Projekt Kuchnia - slow-foodowy raj w Starym Browarze.


Dodano: 2014-12-30

Drukuj

Wyślij



Projekt Kuchnia w Starym Browarze (fot. J. Wittchen)


Na Dziedzińcu Sztuki w Starym Browarze pojawiło się miejsce, które ucieszy wszystkich, którzy cenią zdrowe jedzenie oparte na składnikach najwyższej jakości, pochodzących ze sprawdzonych upraw i od lokalnych producentów. „Projekt Kuchnia” to restauracja prowadzona przez chefa Bartłomieja Kuzianika, który gotował m.in. dla prezydenta Baracka Obamy i delikatesy z ekologicznymi przysmakami na co dzień i wyjątkowe okazje.

Wszystkie produkty, które znaleźć można w „Projekt Kuchnia” pochodzą ze sprawdzonych źródeł. Nie ma tu produktów anonimowych, wytwarzanych masowo. Producenci serów, wędlin, przetworów, warzyw i owoców, przypraw oraz wielu innych przysmaków to wyłącznie małe gospodarstwa prowadzące działalność ekologiczną. W restauracji wiele potraw bazuje na lokalnych, wielkopolskich produktach. Na śniadanie zjeść tu można np. jajka od kur z wolnego wybiegu i eko jogurt z granolą, na obiad  stek z polędwicy wołowej z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem, dynią i sosem pieprzowym czy grillowanego bakłażana podawanego z soczewicą, jarmużem i truflami, a dzieci zjedzą tu np. rosół z kury, której nikt nie podawał antybiotyków i monotonnej, szybko tuczącej paszy.
 
Do tego, oprócz wyjątkowej w Poznaniu oferty kulinarnej, „Projekt Kuchnia” to także ciekawe miejsce samo w sobie. Projekt wnętrza jest bardzo chłodno nowoczesny – jasny, pastelowy, loftowy, ale dzięki pomocnej i świetnie znającej oferowane produkty i dania obsłudze – zarówno w części delikatesowej jak i restauracyjnej – można tu znaleźć autentyczne ciepło i poczuć się prawdziwie zaopiekowanym.



„Projekt Kuchnia” zajmuje powierzchnię blisko 190 m2 i znajduje się na Dziedzińcu Sztuki Starego Browaru, gdzie obok „Piano Bar” z chefem Roop Lal Balu, „Weranda Lunch and Wine” rodziny Ponińskich, „Le Targ Bistro && Bar” pań Kartowicz, „Art Sushi” i pobliskiej restauracji „Blow Up Hall 5050” z chefem Tomaszem Purolem, tworzy jedyne w Poznaniu skupisko autorskich restauracji, w których najwyższa jakość produktów oraz dbałość o to, by pochodziły ze sprawdzonych źródeł jest priorytetem.


Źródło: Stary Browar 5050.com – 29.12.2014
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji