Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Uroczyste otwarcie Festiwalu Chlebów Świata

Aktualności hotelarskie z kraju


Uroczyste otwarcie Festiwalu Chlebów Świata


Dodano: 2015-03-13

Drukuj

Wyślij



Festiwal Chlebów Świata


Zapraszamy na uroczyste otwarcie II edycji Festiwalu Chlebów Świata z udziałem Wicepremiera Janusza Piechocińskiego, które będzie miało miejsce w dniu 13 marca o godzinie 14,15 w gmachu Zespołu Szkół im. Wł. Grabskiego przy ul. Ratuszowej 13, w Warszawie (dojazd z Placu Bankowego: tramwajami 18, 20, 23, 26; autobusami 160, 190, 226,460,512,527,718,738).

Festiwal Chlebów Świata odbędzie się w dniach 13- 15 marca 2015 r. Godziny otwarcia: piątek, 13 marca: 10.00 do 18.00. W tym dniu szczególnie zapraszamy szkoły oraz dziennikarzy.
Dla dzieci i młodzieży przygotowaliśmy  prelekcje / pokazy związane z piekarnictwem.
            sobota,    14 marca: 10.00 do 18.00
            niedziela, 15 marca: 10.00 do 16.00.

Rezerwacje prosimy przesyłać drogą elektroniczną e-mail: biura@festiwale.co.
Informacja telefoniczna:    tel. 22 297 57 80 lub 22 29 76 626

Nowością  Festiwalu Chlebów Świata są Laboratoria Piekarnicze, które będą realizowane w  salach lekcyjnych. Odwiedzając te "laboratoria piekarnicze" można będzie poznać historię starodawnych mąk, sposób przygotowania pieczywa przez Rzymian i Palestyńczyków, piekarzy z Armenii, Chin, Libanu, Indonezji, Syrii  i inne atrakcje.

Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa z Piekarni Domowej oraz ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu a także Muzeum Piekarnictwa Mariana Pozorka.

W salach lekcyjnych zamienionych na Laboratoria Piekarnicze, będzie można poznać sposoby przygotowania: lawasz, pity, rogali świętomarcińskich z Poznania, bio pieczywa,  ziaren i starodawnych mąk, chlebów z Armenii,  Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Serbii, Włoch i innych stron świata.

Jarmark Chlebów Świata
Produkty Jarmarku Chlebów Świata i dodatków: chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko,  ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.

Zapraszamy!


Źródło: Polskie Media.org – 11.03.2015


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji