|
|
Półfinał konkursu odbędzie się 10 czerwca 2015r. w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu. Pomysłodawcą i organizatorem konkursu skierowanego do zawodowych kucharzy i profesjonalistów uprawiających ten zawód na terenie Polski jest Unilever Food Solutions.
W konkursie startują drużyny dwuosobowe, złożone z szefa oraz kucharza pomocnika. Uczestnicy będą mieli za zadanie przygotować: • Przystawkę ciepłą przygotowaną z Małży św. Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr. • Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Primerby Professional Knorr.
W półfinale Primerby Cup 2015 zmierzą się następujące drużyny:
Dominik Karpik, Marcin Milda - Hotel Hilton, Restauracja Mercato, Gdańsk Michał Wietrzycki, Krzysztof Borowiak - enjoy.Restaurant, Poznań Karol Klinger, Robert Kwiecień - Hotel Bohema, Bydgoszcz Krzysztof Bobola, Szymon Pitera - Zamek Dubiecko, Dubiecko Kamil Mamerski, Paweł Odrzygóźdź - Hotel The Westin, Warszawa Michał Beczkowski, Olga Banaszak - IBB Andersia Hotel, Poznań Maciej Kowalski, Kamil Kubiak - Hotel Tobaco Restauracja U Kretschmera, Łódź Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski - NIFTY No.20, Hotel Puro, Poznań Bartosz Juszko, Wojciech Tunkiewicz - Hotel Omega, Olsztyn Adrian Pilarczyk, Zbigniew Krzyżanowski - Ilonn Hotel, Poznań Michał Kalandyk, Krzysztof Koselarz - Food Art Gallery, Wrocław Przemysław Gryz, Łukasz Zientek - Hotel Spa Dr Irena Eris, Polanica Zdrój Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk - Hotel Ambasadorski, Rzeszów Paweł Kubera, Łukasz Kubera - Restauracja Dobra Truskawka, Nowa koło Wągrowca Łukasz Grzesik, Maciej Sienkiewicz - Restauracja Winnica, Zielona Góra Maciej Skorupa, Mariusz Mardofel - Restauracja Revelo, Łódź
Na liście rezerwowych znaleźli się Paweł Kaczmarek i Arkadiusz Kamiński z Hotelu SPA Laskowo, Jankowice.
Źródło: UnileverFoodSolutions.pl
|