Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kulinarne zmagania w Karpaczu | Aktualności hotelarskie z kraju
Kulinarne zmagania w Karpaczu
|
Kulinarne konkursy w Karpaczu (fot. nj24.pl)
|
Pojedynek Mistrzów o Najlepsze Danie Dziedzictwa Kulinarnego, Festiwal Smaków Liczyrzepy i Jarmark Liczyrzepy – to imprezy, którymi ostatnio żył Karpacz, turystyczna miejscowość powiatu jeleniogórskiego w województwie dolnośląskim – relacjonuje portal NJ24.pl
Kulinarni profesjonaliści zmierzyli się w Pojedynku Mistrzów o Najlepsze Danie Dziedzictwa Kulinarnego. Ich zadaniem było przygotowanie przystawki, zupy i dania głównego. Najlepiej poradzili sobie z tym: - Martin Harcuba z „Konradówki” w Karpaczu - Łukasz Majewski z Hotelu Dębowy w Bielawie - Paweł Szynka z restauracji „Smaki Karkonoszy” w Karpaczu.
W konkursie amatorów na Danie Liczyrzepy najlepszą potrawą okazała się kaszanka zapiekana w cebuli, autorstwa Bogumiły Chomontowskiej z Koła Gospodyń Wiejskich w Rząsinach.
Odbywający się w niedzielę 12 lipca, IV Festiwal Smaków Liczyrzepy zorganizowany został przez restaurację „Dwór Liczyrzepy” z Karpacza. Towarzyszył mu Jarmark Liczyrzepy, na którym swoje produkty prezentowali producenci ręcznego rzemiosła i lokalnych produktów gastronomicznych.
Źródło: NJ24.pl – 13.07.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |