Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wyrób z Hotelu Park Szczecin nominowany do... | Aktualności hotelarskie z kraju
Wyrób z Hotelu Park Szczecin nominowany do kulinarnej nagrody Perła 2015
|
Jarmark Jakubowy w Szczecinie (fot. facebook.com Jarmark-Jakubowy)
|
Kulinarne nominacje do nagrody Perła 2015 w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz wręczenie srebrnych Odznak Honorowych Gryfa Zachodniopomorskiego odbyło się w sobotę 25 lipca podczas Jarmarku Jakubowego – relacjonuje portal UM Województwa Zachodniopomorskiego
Nominacje do ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz szansę na prestiżową nagrodę „Perła 2015” ma paprykarz szczeciński z sielawy, zgłoszony przez Hotel Park Szczecin oraz pięć innych produktów.
Znalazły się wśród nich: pstrąg wędzony Anny i Łukasza Skowrońskich z Zielenicy, serek kozi Lidii Ordysińskiej z Wołczkowa, chleb wiejski wojenny Teresy Macherowskiej z Lisowa, pierniki szczecińskie Jana Tabińskiego oraz dolickie wino z owoców róży Bożeny i Ryszarda Jaszczowskich.
Wicemarszałek województwa Jarosław Rzepa, nadał srebrne Odznaki Honorowe Gryfa Zachodniopomorskiego, osobom i podmiotom gospodarczym, za promocję lokalnych i tradycyjnych produktów i potraw oraz kultywowanie tożsamości kulinarnej Pomorza Zachodniego.
Wśród odznaczonych znalazł się także lokal gastronomiczny – restauracja „Na Kuncu Korytarza”.
Źródło: WZP.pl – 27.07.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |