Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Nowy Szef Kuchni w Sofitel Warsaw Victoria

Aktualności hotelarskie z kraju


Nowy Szef Kuchni w Sofitel Warsaw Victoria


Dodano: 2011-05-25

Drukuj

Wyślij



Maciej Majewski


Sofitel Warsaw Victoria ma nowego Szefa Kuchni – Macieja Majewskiego, młodego i utalentowanego kucharza, który całe swoje zawodowe doświadczenia zdobywał w restauracjach Grupy Hotelowej Orbis. Chef de cuisine w Sofitel Warsaw Victoria to ukoronowanie jego kariery, którą 10 lat temu rozpoczał jako kucharz w hotelu ibis w Poznaniu. Maciej Majewski kontynuuje najlepsze tradycje francuskiej i polskiej kuchni w Sofitel Warsaw Victoria, wzbogacajac ją o oryginalne dania inspirowane egzotycznymi podróżami oraz kuchnią molekularną.

Maciej Majewski to jeden z młodszych szefów kuchni ekskluzywnych hoteli w Warszawie, który jednak doskonale zna zarówno najwyższe  standardy gotowania i serwowania dań, jak i wyrafinowane upodobania gości. Prowadzone przez niego wcześniej restauracje w Novotel Kraków Centrum, ibis Kraków Centrum, ibis Częstochowa, ibis Poznań były pozytywnie oceniane zarówno przez dyrektorów hoteli, jak i ich gości. Do jego obowiazków, jako Szefa Kuchni, należał : tworzenie menu dla poszczególnych restauracji oraz menu okolicznościowych na imprezy specjalne i bankiety,nadzór nad przygotowaniem dań, organizacja pracy kuchni – z uwzglednieniem budżetów, zamówień, pracy zespołu, szkolenia kucharzy, a także kreowanie pozytywnych relacji z gośćmi. Majewski jest ceniony za konsekwentne utrzymywanie najwyższej jakości pracy swoich kuchni oraz serwisów, za które jest odpowiedzialny, a także oryginalne podejście do kulinarnej tradycji.

«Gotowanie dla mnie to sztuka, która – by smakowała - musi mieć bardzo mocne podstawy: wiedzę, doświadczenie, doskonałej jakości produkty oraz wyobraźnię w wykorzystaniu potencjału naszych czasów np. kuchni molekularnej. Dla moich gości wizyta w restauracji powinna być ciekawym i absorbującym spotkaniem z nowymi, choć pozornie znanymi już daniami. Na talerzu odkrywają nowe smaki... tak widzę moją rolę Szefa Kuchni» – mówi Maciej Majewski.

Majewski z wielką pasją kreuje pracę kuchni – już na etapie menu, które zawsze wzbogaca o dania sezonowe i inspirowane nowościami współczesnej gastronomii. Wzorem najlepszych i najmodniejszych restauracji na świecie – jest to kuchnia «autorska», która łączy najlepsze tradycje klasyczne, z nouvelle cuisine, wzbogacone o polskie akcenty. Tak powstają oryginalne dania «à la Majewski», które można spróbowac tylko w Sofitel Warsaw Victoria.

Na wiosnę nowy Szef Kuchni zaprasza do restauracji Canaletto na pięć dań ze szparagani w roli głownej – z popisową «Sałatką ze szparagów za płatkami parmezanu, oliwą truflową i wisniowymi pomidorkami na buraczanym carpaccio». To danie to przykład twórczej interpretacji dobrze znanych składników, które podane według przepisu Macieja Majewskiego tworzą nowa jakość.

Maciej Majewski w życiu prywatnym ma udaną rodzinę i dwójkę dzieci. A oprócz kuchni, która jest jego wielką pasją – w wolnych chwilach oddaje się swojemu hobby – piłce nożnej.

Źródło: imedia PR - 25.02.2011


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji