Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Gospodarstwo agroturystyczne i zajazd z...

Aktualności hotelarskie z kraju


Gospodarstwo agroturystyczne i zajazd z Zachodniopomorskiego członkami Sieci Dziedzictwa Kulinarnego


Dodano: 2011-11-14

Drukuj

Wyślij



Nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego (fot. radio.szczecin.pl)


Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego należy do Europejskiej Sieci tego stowarzyszenia. Nowo przyjętymi członkami tej organizacji jest Zajazd Odra ze Starych Łysogórek oraz gospodarstwo agroturystyczne z Nowego Koprzywna – czytamy w serwisie PAP i portalu Radia Szczecin

Członkami tej działającej od 1995 r. sieci są regiony różnych krajów (na ogół z Europy północnej). Regionalne sieci są zrzeszeniem przedsiębiorców. O członkostwo w nim mogą ubiegać się nie tylko producenci surowców w rolnictwie, ogrodnictwie i rybactwie, ale również przetwórcy żywności, restauracje, punkty gastronomiczne i hotele.

Firmy wpisane do Sieci mogą bezpłatnie reklamować się w regionalnych folderach promocyjnych, a także uczestniczyć w regionalnych imprezach promocyjnych. Do grona członków Sieci obejmujących obecnie 18 podmiotów z regionu, które mogą posługiwać się specjalnym certyfikatem, włączyć się ma jeszcze w tym roku kilku kolejnych nowych członków z województwa zachodniopomorskiego.

Zajazd Odra położony jest w miejscowości Stare Łysogórki w gminie Mieszkowice. Oferuje 12 miejsc noclegowych w pokojach z łazienkami oraz całodobowe wyżywienie. Charakterystycznym produktem oferowanym w zajeździe są pierogi trafiające na berlińskie stoły.  - Dla klienta to gwarancja, że gotujemy z produktów naturalnych, świeżych i zdrowych - mówi Halina Cempa-Sydor, właścicielka Zajazdu Odra. - Na przykład sami zbieramy grzyby w lesie, przetwarzamy je i podajemy na stół, choćby w pierogach z kaszą i kurkami lub borowikiem.



Gospodarstwo Agroturystyczne Kazimiera Kula w Nowym Koprzywnie, znane jest z wypiekanego w nim chleba razowego koprzywieńskiego. Chleb ten został już w 2008 roku wpisany na listę produktów tradycyjnych. Od 50 lat pieczywo powstaje w oparciu o tę samą recepturę, w piecach chlebowych z lat 1909-1926, z użyciem dzieży i kolibek.

Trzecim nowym członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego jest firma Dega, producent „Dorsza po grecku”.


Źródło: Radio Szczecin, PAP – 12.11.2011


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji