Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Rośnie liczba członków europejskiego Dziedzictwa... | Aktualności hotelarskie z kraju
Rośnie liczba członków europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego
|
Restauracja w Park Hotel Szczecin (fot. konferencje.pl)
|
O dwóch nowych członków powiększyła się sieć europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego w województwie zachodniopomorskim. Są to: Restauracja szczecińskiego Park Hotel oraz pasieka Medus z Barlinka – czytamy w Gazecie Wyborczej.
Województwo zachodniopomorskie dołączyło do tej europejskiej sieci promującej regionalną żywność w ubiegłym roku.
Członkami działającej od 1995 r. sieci Dziedzictwa Kulinarnego są regiony różnych krajów (na ogół z Europy Północnej). Regionalne sieci są zrzeszeniem przedsiębiorców. O członkostwo w nim mogą ubiegać się nie tylko producenci surowców w rolnictwie, ogrodnictwie i rybactwie, ale również przetwórcy żywności, restauracje, punkty gastronomiczne i hotele.
Firmy wpisane do sieci mogą bezpłatnie reklamować się w regionalnych folderach promocyjnych, a także uczestniczyć w regionalnych imprezach promocyjnych.
Park Hotel w Szczecinie to butikowy, czterogwiazdkowy hotel znajdujący się w centrum Szczecina. Unikalny styl i kameralne wnętrza przygotowane są specjalnie dla ludzi biznesu.
Obsługę gastronomiczną zapewnia restauracja przygotowująca potrawy w oparciu o tradycje kulinarne regionu i innych międzynarodowych kuchni. Jej szefem jest Mariusz Siwak, wybitny znawca smaków i aromatów, uczestnik Kulinarnych Mistrzostw Świata. Kuchnia zdobyła szereg wyróżnień w konkursach kulinarnych na całym świecie.
Źródło: Gazeta Wyborcza - 13.02.2012
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |