Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotel Angelo w Katowicach broni się przed...

Aktualności hotelarskie z kraju


Hotel Angelo w Katowicach broni się przed restauracyjną nudą


Dodano: 2012-05-11

Drukuj

Wyślij



Live Cooking w hotelu Angelo w Katowicach (fot. gazeta.pl)


Dobra, czy nie, każda restauracja potrafi się znudzić. Szczególnie wtedy kiedy restauracja mieści się w hotelu, a jej klientela jest stała, przynajmniej w określonych odstępach czasu, co powoduje znudzenie powtarzającą się ofertą. W związku z tym niektóre lokale postanowiły się przed tym bronić. Jak? – informuje Gazeta Wyborcza

Restauracja w katowickim hotelu Angelo postanowiła zaproponować klientom coś nowego, coś co na nowo wzbudzi ich zainteresowanie restauracją i „zmusi” do kolejnych, i kolejnych odwiedzin.

Tym nowym elementem, jaki pojawił się w restauracji Sunlight, był długi stół z płytą indukcyjną. - Przenieśliśmy tu część kuchni, by móc gotować na oczach gości - wyjaśnia Tomasz Piórkowski, dyrektor katowickiego Angelo.

We wtorek (8 maja) rozpoczęło się więc gotowanie na żywo. Grupie trzech kucharzy przewodził szef kuchni, Piotr Nadolski. W trakcie przygotowywania posiłku kucharze udzielali praktycznych, pożytecznych porad. Rozpoczęto od ciepłej przystawki, którą były grillowane krewetki. Daniem głównym były zaś tagliatelle w sosie z duszonych porów z kurczakiem w truflowym aromacie.

Cel takiego „gotowania na żywo” objaśniła Katarzyna Strojna-Szwaj, dyrektorka marketingu sieci Angelo - Oczywiście, chodzi nie tylko o możliwość udowodnienia gościom, że potrawy powstają chwilę przed podaniem, ze świeżych produktów, ale też o to, że dzięki kontaktowi z kucharzami wiele można się nauczyć.



Oprócz „gotowania na żywo” przeciwdziałając zakradającej się do restauracyjnej oferty nudzie, postanowiono także zaproponować sezonowe karty dań. - Chodzi o to, by wykorzystywać sezonowe produkty. Dzięki temu nasi goście mają możliwość poznania smaków, jakie o danej porze roku są najlepsze – mówi Piotr Nadolski, szef kuchni w Angelo.

Gotowanie na żywo w hotelu Angelo odbywa się od poniedziałku do czwartku w godz. 18-21. Każdy dzień ma swoją odmienną specyfikę. Udział w live cooking kosztuje już od 20 złotych.


Źródło: Gazeta Wyborcza – 10.05.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji