Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Posezonowe remanenty – Mazury...

Aktualności hotelarskie z kraju


Posezonowe remanenty – Mazury popularniejsze niż przed rokiem


Dodano: 2012-10-05

Drukuj

Wyślij



Apartament w Hotelu Zamek Ryn (fot. zamekryn.pl)


Sezon turystyczny rozpoczęty na Mazurach w maju i trwający do końca września można zaliczyć do udanych. Przynajmniej jeśli chodzi o ilość turystów, natomiast pogoda raczej nie zachęcała do wypoczynku z uwagi na chłodne i deszczowe lato. Niemniej jednak turyści nie zawiedli – czytamy w portalu Strefa Biznesu

Wakacyjny sezon pozytywnie ocenili pracownicy punktów informacji turystycznych, Jak wynika jednak z ich spostrzeżeń, turyści stali się bardziej wymagający. Większość z nich skłania się ku obiektom oferującym wysoki standard. Niemała część decyduje się także na pobyt w obiektach luksusowych, gdzie cena za dobę nierzadko wynosi w granicach 500 złotych.

–  Miałam dużo turystów. Ale ich wymagania są również wysokie. W każdym pokoju mam WiFi oraz telewizję cyfrową. Nikt już nie chce wynajmować małego domku, bez telewizora czy dostępu do internetu. Turyści nie chcą pokoju o niskim standardzie, gdzie nie ma nawet łazienki – powiedziała Iwona Dogoda, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego w Zełwągach k. Mikołajek.



Dużą popularnością cieszą się mazurskie miasta, wśród których rekordzistą okazało się Giżycko. W ciągu czterech miesięcy letniego sezonu, centrum informacji turystycznej odwiedziło tam prawie 19 tysięcy osób. Wielu turystów chętnie odwiedza też takie miejscowości, jak Mikołajki czy Ryn. Większe miejscowości kuszą bowiem turystów licznymi atrakcjami. Jak powiedziała dyrektorka hotelu Zamek w Rynie, był to dla jej hotelu najlepszy sezon od sześciu lat, ale też hotel nie zaniedbał podejmowania kroków przyciągających turystów do siebie. - Organizowaliśmy cieszące się ogromną popularnością biesiady rycerskie, w których uczestniczyło ok. 300-400 osób. Oprócz tego dzieci mogły brać udział w różnego rodzaju animacjach – dodała Barbara Pawliczuk, dyrektorka hotelu

Od pewnego czasu zwiększa się liczba obcokrajowców odwiedzających Mazury – Niemców, Rosjan i Litwinów. – Dzięki małemu ruchowi granicznemu, który funkcjonuje od niedawna, do naszego hotelu przyjeżdża bardzo dużo Rosjan – tłumaczy Barbara Pawliczuk.


Źródło: Strefa Biznesu Podlaskie – 28.09.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji