Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Świąteczne menu zmienia się nie tylko na stołach...

Aktualności hotelarskie z kraju


Świąteczne menu zmienia się nie tylko na stołach Polaków


Dodano: 2012-11-21

Drukuj

Wyślij


Maciej Majewski, szef kuchni hotelu Sofitel Warsaw Victoria, na tegoroczne Boże Narodzenie proponuje swoim gościom nowe ciekawe kompozycje smakowe. Oferta kulinarna hotelu, w wysublimowany sposób przeplatająca tradycję z nowoczesnością, skierowana jest zarówno do klientów indywidualnych, jak i małych i dużych firm.

Propozycja świątecznego lunchu powstała z myślą o małych grupach lub departamentach, które chcą w kameralnym gronie uczcić święta i koniec roku. Dla nich szef kuchni proponuje między innymi tatara z pstrąga, domowe pierogi z kapustą i grzybami, a na deser mus czekoladowy z wiśniami lub tartę śliwkową.

Na uroczyste wigilijne przyjęcia dla większych grup hotel proponuje menu w formie bufetu. W nim także nowe trendy kulinarne łączą się z tradycją, owocując daniami takimi jak rolada  z karpia z migdałami, mięsa pieczone z sosem Ravigot lub polędwica wołowa z szalotkowym confit.



Dla osób, które zamiast kulinarnym wyzwaniom wymagającej kuchni wigilijnej wolą oddać się szaleństwu świątecznych zakupów, hotel poleca dania na wynos, m.in. śledzia w oleju lnianym z cebulą i rodzynkami, kapustę z grzybami leśnymi lub tradycyjnego makowca. Sofitel Warsaw Victoria oferuje również organizację przyjęcia świątecznego w biurze klienta.

Osoby, które podczas Bożego Narodzenia lub Nowego Roku planują wizytę w stolicy, Maciej Majewski zaprasza do restauracji Le Restaurant.  W karcie obok standardowego menu znajdą się świąteczne potrawy skomponowane w eleganckie zestawy serwowane. Wśród dań goście znajdą między innymi macchiato z czerwonego barszczu, pierś perliczki z kasztanowym purée i filet z lotty w szynce parmeńskiej.

Kameralna LE RESTAURANT uchodzi za jedną z najlepszych w Warszawie. Maciej Majewski tworzy swoją unikatową „cuisine d’auteur” poprzez niezwykłe połączenie najlepszych lokalnych produktów z tradycją kuchni francuskiej.

Źródło: Commfort PR - 20.11.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji