Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Morskie podróże kulinarne z Szefem Kuchni...

Aktualności hotelarskie z kraju


Morskie podróże kulinarne z Szefem Kuchni Andrzejem Bałdygą w Hotelu Bryza Resort & SPA


Dodano: 2013-01-22

Drukuj

Wyślij


Zimowe weekendy to idealny czas na wspólne gotowanie w gronie znajomych lub z rodziną. „Od Bałtyku po Mazury”, czyli odkrywanie nowych smaków i aromatów będzie mottem przewodnim najbliższego weekendu w Hotelu Bryza w Juracie. Poza warsztatami kulinarnymi z degustacją potraw na gości czekać będą konsultacje z dietetykiem i kosmetyczką na temat zimowej diety i pielęgnacji, poranny Nordic Walking, promocje SPA z koktajlem kolagenowym gratis a także .... wieczór taneczny z muzyką lat 70. i 80-siątych.

Podróże kulinarne „Od Bałtyku po Mazury” to nie tylko niespotykane aromaty, kuszące zapachy i nieziemskie doznania smakowe, ale również garść cennej wiedzy kulinarnej i porad dietetycznych. Z racji sentymentu zarówno do morza jak i jezior, Szef Kuchni skomponował specjalne menu na sobotnie warsztaty kulinarne połączone obowiązkowo z degustacją przyrządzonych potraw. „Goście będą mieli okazję spróbować tatara. Tym razem jednak głównej roli w daniu nie będzie odgrywać łosoś ale świeża mazurska troć wędzona. Jako danie główne przyrządzona zostanie kaczka z pieczonymi gruszkami z sosem malinowym a na deser przygotujemy wspólnie z gośćmi sorbet z jagód z rozmarynem- zdradza Szef Kuchni Hotelu Bryza Andrzej Bałdyga. Kulinarne atrakcje dopełnią indywidualne konsultacje z wykwalifikowaną dietetyczką Wiolettą Wnętrzak, która doradzi jak komponować swoją dietę zimą, aby cieszyć się zdrowiem, urodą i energią. „Jednym słowem nie lada gratka dla miłośników zdrowego odżywania a także wszystkich, którzy chcieliby poznać tajniki życia w stylu Wellness”- dodaje Szef Kuchni. Podczas pokazu Szef kuchni będzie szczegółowo omawiać każdy przepis oraz doradzać w kwestii podawania dań a także służyć pomocą  w przypadku dodatkowych pytań.



Andrzej Bałdyga to doceniany przez gości Szef Kuchni Hotelu Bryza w Juracie, propagator nowoczesnej, kreatywnej i wyrafinowanej kuchni polskiej. Popularyzuje kulinarny trend łączenia smaków i eksperymentowania w kuchni najlepiej w gronie znajomych. Jego specjalnością są wykwintne potrawy z ryb i owoców morza bazujące na nowoczesnej kuchni regionalnej i lekkim śródziemnomorskim menu w stylu Wellness. Za zasługi w edukacji kulinarnej i popularyzacji nowoczesnego menu został odznaczony orderem Ministra Edukacji Narodowej w 2012 r.

Sobotnie podróże kulinarne i konsultacje z dietetyczką dopełnią również konsultacje z kosmetyczką w SPA na temat zimowej pielęgnacji skóry twarzy i ciała oraz poranny Nordic Walking. Dla wszystkich gości SPA Hotel Bryza zaproponuje specjalne promocje na zabiegi i masaże. Ponadto każdy gość do zabiegu otrzyma koktajl kolagenowy gratis. Niesamowitą dawkę muzycznej energii zapewni piątkowy wieczór taneczny w kawiarni w klimacie lat 70. i 80-siątych a w sobotę koncert fortepianowy pełen muzycznych uniesień.

Źródło: Hotel Bryza Resort & SPA - 22.01.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji