Poniedziałek 20 Maj 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Coffee Village - o kawie bez tajemnic

   Podczas jubileuszowych 20. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro sektor kawowy ukaże się odwiedzającym w nowej odsłonie. Po raz pierwszy zostanie zorganizowana strefa Coffee Village, w... więcej»

Egzotyczne grzyby w ofercie Makro

Makro rozszerzyło swój asortymenty o 7 egzotycznych odmian grzybów. Dostępne są m.in. Shimeji, Enoki oraz Boczniaki. To doskonałe uzupełnienie różnorodnej oferty dla wymagającej gastronomii.Klienci Makro, jako... więcej»

Staropolanka oficjalną wodą turnieju tenisowego Wrocław Open 2016

Emocje rosną – już w dniach 15-21 lutego 2016 r. w hali Orbita we Wrocławiu rozegra się druga edycja Wrocław OPEN. Pod nazwą kryje się Zawodowy Turniej Tenisowy Mężczyzn Challenger ATP, w którym zmierzą się... więcej»

Obfitość ofert gastronomicznych we Wrocławiu

Choć zgodnie z utrwalającym się obecnie trendem każącym zwracać uwagę na to, co jemy, sugerującym przygotowywanie posiłków we własnym zakresie, modnym elementem miejskiego życia stało się jedzenie na mieście. Fakt ten... więcej»

Costa Coffee otworzyła dwie nowe kawiarnie w Warszawie

Mieszkańcy Warszawy mogą rozkoszować się aromatyczną kawą na bazie legendarnej mieszanki Mocha Italia w dwóch nowych lokalizacjach. Costa Coffee – kawiarnia z serca Londynu – zawitała na Śródmieście i... więcej»

Klaster Podkarpackie Smaki już trzy lata na rynku

21 producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej zarejestrowało w dniu 16 stycznia 2013 roku klaster Podkarpackie Smaki. Obecnie organizacja zrzesza już 45 firm związanych z regionalną żywnością –... więcej»

Browar Stu Mostów we Wrocławiu przywróci warzenie cenionego polskiego piwa

W wrześniu 2016 w trakcie EBC Symposium – europejskiego spotkania naukowców i technologów piwowarstwa, właściciele wrocławskiego Browaru Stu Mostów mają zamiar zaprezentować uwarzone w nim jedne z najbardziej... więcej»

Gotowanie w Domu Ronalda McDonalda

15 lutego odbędą się pierwsze warsztaty kulinarne dla rodzin dzieci przebywających na oddziałach Onkologii i Hematologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie -Prokocimiu i Partnerów Fundacji oraz Domu... więcej»

Piwowarzy wstępnie podsumowali rok 2015

W ciągu minionych dwunastu miesięcy browary sprzedały 39,8 mln hektolitrów piwa (włącznie z eksportem), to jest o 0,7% więcej niż w 2014 r. W opinii Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego - Browary Polskie krajowy... więcej»

„Jedz Co Chcesz” – we wrocławskiej Renomie

W należącym do Spółki Griffin Group, wrocławskim Domu Handlowym Renoma znajdującym się przy ulicy Świdnickiej 40, zadebiutowały ostatnio nowe marki. Jedną z nich jest nowy koncept gastronomiczny – „Jedz Co... więcej»

19. marca „Pogrzeb Żuru i Śledzia” w Elblągu

Impreza pod nazwą „Pogrzeb Żuru i Śledzia”, która będzie miała formę jarmarku sztuki ludowej i żywności tradycyjnej, organizowana jest dla wszystkich chętnych, którzy zainteresowani będą sprzedażą swoich... więcej»

Pierwsza Kolacja Charytatywna na rzecz opuszczonych i osieroconych dzieci

Specjalnie dla Was ugotują znani kucharze z całej Polski, m.in. Grzegorz Łapanowski, Anna Starmach, Tomasz Purol, Michał Kuter, Paweł Oszczyk, Paweł Mieszała, Tomasz Deker oraz pomysłodawca i ambasador akcji Tomasz... więcej»

Sieć Costa Express ma już 200, maszyn vendingowych, a za 5-6 lat będzie ich ok. 550-600

Costa Express – sieć maszyn vendingowych należąca do Costa Coffee Polska – dynamicznie rośnie. Największa w Polsce marka kawiarni uruchomiła właśnie 200. kawomat samoobsługowy. W związku z rosnącą... więcej»

Makro partnerem akcji promującej norweskiego dorsza zimowego – Skreia

Makro wspiera akcję promocji jednej z najbardziej cenionych w kulinarnym świecie ryb. Pochodzący z wód Morza Arktycznego Skrei, który pojawi się w ofercie sieci, to prawdziwy sezonowy specjał. W ramach prowadzonej... więcej»

Tea & Coffee World Cup 2016

Po raz pierwszy w Krakowie, w dniach: 10-12 maja 2016 roku odbędą się najważniejsze światowe targi kawy i herbaty. Tea & Coffee World Cup to również interaktywne warsztaty i sympozja informacyjne z udziałem... więcej»

Cały świat gotuje po francusku, gotujemy i my!

28 stycznia br. francuski Minister Spraw Zagranicznych Laurent Fabius oficjalnie ogłosił listę restauracji biorących udział w drugiej edycji wydarzenia „Goût de France” .21 marca 2016 roku 150 krajów... więcej»

Costa Coffee prężnie działa na Instagramie – ruszyła najnowsza odsłona projektu CostAgram

Costa Coffee w swojej najnowszej kampanii wizerunkowej stawia duży nacisk na social media. Wykorzystując potencjał Instagrama, marka kolejny raz zaprasza miłośników legendarnej mieszanki Mocha Italia do wspólnego... więcej»

Odkryj smak lokalnych produktów w restauracji

Już ponad 60% Polaków kupuje świeże i lokalne produkty, wynika z raportu Friends of the Earth Europe. Rosnącym zainteresowaniem cieszą się eko-jarmarki i bazary z regionalną żywnością. Również podczas wizyty w... więcej»

Dwie ręcznie zbierane kawy z serca dwóch różnych kultur

Nowe kawy w edycji limitowanej - UMUTIMA wa Lake Kivu oraz TANIM de Chiapas – w ofercie NespressoW Rwandzie, na małej, ale nowocześnie zmodernizowanej plantacji kawy w okolicach jeziora Kiwu pracuje niewielka,... więcej»

20 lat Targów EuroGastro - historia smakiem pisana

Już za niespełna trzy miesiące odbędą się jubileuszowe 20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro. Historia targów to także historia wielu firm, kulinarnych osobowości, a przede wszystkim rozwoju sektora HoReCa... więcej»

Od czego zależy wybór konsumenta

Dan Cake, jako firma z wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem regularnie korzysta z badań konsumenckich. Insight to zespół działań mających na celu odkrycie, poznanie, a przede wszystkim zrozumienie prawdziwych... więcej»

W Polskiej Grupie Uzdrowisk jest pysznie, świeżo i zdrowo

Już od kilku miesięcy w zdrojach należących do Polskiej Grupy Uzdrowisk dokonuje się kuchenny przewrót. To definitywny koniec standardowych, nierzadko nudnych dań uzdrowiskowych. Teraz jest nowa jakość w... więcej»


« (40) 41 42 43 44 45 46 47 48 49 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji