Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Kulinarne Mistrzostwa Polski na Targach WorldHotel

Po raz pierwszy na Targach WorldHotel odbędzie się finał Kulinarnych Mistrzostw Polski. Patronami konkursu są mistrz kulinarny Robert Sowa oraz firma MT Targi Polska, gospodarz 9. Międzynarodowych Targów... więcej»

Spokojny i etyczny początek sezonu piwnego w reklamie

Przypadający na przełom wiosny i lata start sezonu piwnego to czas, w którym oprócz apetytu konsumentów na złocisty trunek rośnie aktywność reklamowa piwowarów. W drugim kwartale br. producenci piwa zrzeszeni w... więcej»

Wyniki finansowe AmRest za I połowę 2016 roku - rosnąca skala i dalsza poprawa zyskowności

AmRest, największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła dziś (12.08.16) wyniki finansowe wypracowane w pierwszej połowie 2016 roku. Podsumowanie: •    40... więcej»

I Festiwal Polskiej Żywności „ Z Gruntu Polska”

W Borkach Kosach pod Siedlcami, 6 i 7 sierpnia odbył się I Festiwal Żywności "Z Gruntu Polska", który odwiedził wiceminister rolnictwa Rafał Romanowski.Celem Festiwalu, była promocja polskich płodów rolnych i... więcej»

Z aplikacją do restauracji

Wszystko wskazuje na to, że rynek mobilny wkrótce zdominuje cyfrowy świat. Powszechny dostęp do internetu, tańsze połączenia, nieograniczona transmisja danych – wszystko to sprawia, że coraz więcej użytkowników... więcej»

Olej palmowy wspiera zrównoważony rozwój

Jeszcze kilka lat temu produkcja oleju palmowego wzbudzała olbrzymie kontrowersje. Obecnie coraz więcej firm wspiera jego zrównoważoną produkcję. Ta potężna zmiana dobrze obrazuje światowy trend do podejmowania... więcej»

Organic Coffee & more wychodzi poza Warszawę

Na początku października planowane jest otwarcie 5-tej już kawiarni z żywnością i napojami ekologicznymi certyfikowanymi. Tym razem na południu Polski – w Krakowie.  Młoda sieć rozwija się prężnie –... więcej»

MRiRW: Polska żywność zachwyciła pielgrzymów

U podnóża Wawelu pielgrzymi, którzy odwiedzali Polskę w dniach 25 - 31 lipca br. z okazji Światowych Dni Młodzieży mieli możliwość spróbowania polskich hitów eksportowych: jabłek, marchewek, jogurtów truskawkowych,... więcej»

Tydzień lodów w Warszawie

Ponad 10 tysięcy osób zadeklarowało już swoją miłość do lodów na stronie wydarzenia na Facebooku. W tygodniu od 8 do 14 sierpnia będą poruszać się po mieście z aplikacją Yelp w ręce i zgarniać zniżki w stołecznych... więcej»

Olsztyn miejscem międzynarodowej konferencji poświęconej tradycyjnej żywności

Organizowana w ramach projektu UE – Sieć Żywności Tradycyjnej dla zwiększenia transferu wiedzy na rzecz innowacji – TRAFOON, międzynarodowa konferencja będzie miała miejsce w dniach od 12 do 14 września 2016... więcej»

Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś widzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść

Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami i co ukrywają przed nami restauratorzy. Do tej pory wiedziała o tym garstka. Czas, aby dowiedziała się cała Polska. „Gastrobanda” to książka, która zmieni... więcej»

Tak smakuje Pomorze Zachodnie!

Poznaliśmy tegoroczne nominacje do prestiżowej nagrody kulinarnej „Perła 2016”, przyznawanej przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. W kategorii produkty o zwycięstwo w Poznaniu walczyć będzie... więcej»

Przewodnik Sky4Fly.net: 5 zwyczajów gastronomicznych, o których nie miałeś pojęcia

Świat ludzkich kultur jest nieskończenie różnorodny. Ogóle zasady, którymi rządzi się kultura, są jednak uniwersalne. Nie inaczej jest z dobrymi manierami przy stole. Co kraj, to obyczaj, przed samym obyczajem jednak... więcej»

Restauracje Sphinx z deserami do dekorowania dla dzieci

Dla najmłodszych gości restauracji Sphinx przygotowaliśmy słodką ofertę na wakacje pod hasłem „Uwielbiam dekorować”. Teraz dwie gałki wybranych lodów o smaku waniliowym, czekoladowym bądź truskawkowym z bitą... więcej»

Juice bar Frankie’s w podcieniach CBF „Nowy Świat” już otwarty!

W warszawskim kompleksie Centrum Bankowo-Finansowego „Nowy Świat”, zlokalizowanym tuż przy Rondzie de Gaulle’a, otwarto kolejny atrakcyjny koncept gastronomiczny. Do popularnego wśród mieszkańców... więcej»

Polska smakuje na Światowych Dniach Młodzieży

Jabłka, mleko, drób i marchew - to produkty, którymi Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Agencją Rynku Rolnego wita pielgrzymów z całego świata. Posmakować ich można w Pawilonie Polskim pod Wawelem w ramach... więcej»

Znamy uczestników kolejnego etapu konkursu „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”!

Do drugiego etapu konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016” zakwalifikowało się 40 zespołów. Uczestników czekają rozmowy indywidualne, które przeprowadzone zostaną we wrześniu br. przez członków jury: Justynę... więcej»

Doroczne święto winiarzy odbędzie się pod koniec sierpnia w Jaśle

XI Międzynarodowe Dni Wina odbędą się w Jaśle, w ostatni weekend sierpnia, w dniach 24 – 28. Impreza organizowana jest po to, aby w jednym miejscu mogli spotkać się winiarze, producenci, importerzy i wszystkie... więcej»

„Mazurskie Święto Kaszy” zagościło w Kętrzynie

Celem imprezy, która odbyła się w dniu 16 lipca w kętrzyńskim amfiteatrze, jest propagowanie, kultywowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej Warmii, Mazur i Powiśla. Kętrzyńska impreza zorganizowana... więcej»

Premiera cyklu filmowego dla pasjonatów kuchni

W lipcu br. odbyła się premiera nowego cyklu filmów ,,Food Lovers by Makro” adresowanego do pasjonatów gotowana. Projekt stanowi skarbnicę kulinarnych inspiracji, pomysłów i porad przedstawionych w formie... więcej»

Food from the wood: moda na jedzenie z lasu

Żółciutkie, chrupiące, aromatyczne, po prostu zachwycające! Kurki królują teraz na stołach. Miłośnicy tych leśnych przysmaków z powodzeniem mogą szukać ich w restauracjach. Niektórzy szefowie kuchni stworzyli z kurek... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: V edycja konkursu „Skarby Europy zaklęte w szkle”

Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Punkty Informacji Europejskiej Europe Direct w Olsztynie i w Olecku, we współpracy z Agencją Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Olsztynie są organizatorami kolejnej edycji konkursu... więcej»


« (32) 33 34 35 36 37 38 39 40 41 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji