Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Za nami kolejne Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”

Podsekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Rafał Romanowski uczestniczył w miniony piątek w uroczystej ceremonii otwarcia V edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”... więcej»

Sphinx w Galerii Łódzkiej już otwarty w nowym miejscu

Wszystkich mieszkańców Łodzi i okolic zapraszamy do restauracji Sphinx w Galerii Łódzkiej, którą otworzyliśmy w nowym atrakcyjnym miejscu. Powiększony lokal działa teraz na poziomie -1.Nowo otwarta restauracja Sphinx... więcej»

AmRest nabywa sieć Starbucks w Niemczech

AmRest Holdings SE, największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej ogłosiła podpisanie w dniu 19 kwietnia 2016 roku umowy ze Starbucks Coffee Company dotyczącej nabycia operatora sieci... więcej»

Staropolanka podczas Mistrzostw Świata w hokeju na lodzie 2016

Już 23 kwietnia 2016 r. rozpoczną się Mistrzostwa Świata w hokeju na lodzie Dywizji I grupy A, których partnerem jest Staropolanka. W tym roku gospodarzem mistrzostw będzie katowicki Spodek, w którym zmierzy się ze sobą... więcej»

Sphinx – nowe menu i hasło marki

Z nową odsłoną menu głównego Sphinx wprowadza nowe hasło marki „Mamy ten smak!”. Wśród bogatej oferty menu znalazły się nowości skomponowane w oparciu o charakterystyczne dla kuchni Sphinxa orientalne smaki,... więcej»

Szczecińska Cafe 22 już po remoncie

Usytuowana na 22 piętrze szczecińskiego biurowca Pazim, kawiarnia Cafe 22, otworzyła ponownie w piątek 15 kwietnia swoje podwoje, po trwającym 3 miesiące remoncie. Dzięki przeprowadzonej w lokalu modernizacji wnętrza,... więcej»

Poznańska restauracja zaprasza na 88 Hands Dinner by Cucina

Kolejne wydarzenie z cyklu „Kolacja na 4 ręce” odbędzie się w restauracji Cucina, znajdującej się w poznańskim City Parku przy ulicy Wyspiańskiego 26A, w adaptowanych na lofty byłych wojskowych... więcej»

12 najlepszych barmanów World Class Poland 2016

Krajowe eliminacje do najbardziej prestiżowego konkursu miksologicznego na świecie – World Class Competition 2016 – są już na półmetku. Do finałowej dwunastki World Class Poland zakwalifikowała się... więcej»

Wiosenna uczta Konesera w sieci Qubus Hotel

Wiosna na dobre zagościła za naszymi oknami. Rozwijająca się przyroda i cieplejsza aura motywują do działania po zimowym letargu. To doskonały czas na nowe inicjatywy i wyzwania, także kulinarne. O wiosenną gamę... więcej»

Skosztuj wiedzy o tradycyjnych i lokalnych produktach na Targach Regionalia

Program 5. jubileuszowych Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 urozmaicą praktyczne szkolenia oraz konferencje. Będzie można dowiedzieć się o zaletach produktów znakowanych symbolem... więcej»

Jak kształtują się preferencje kulinarne Polaków? - raport Polska na Talerzu 2016

Szybkie tempo życia sprawia, że Polacy coraz częściej jadają poza domem i więcej wydają na posiłki. Równocześnie stają się bardzo świadomymi konsumentami i zaczynają przywiązać dużą wagę do jakości dań i obsługi.... więcej»

Restauracja Milk&Co: Witamy w Meksyku

W kwietniu restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu serwuje oryginalną kuchnię meksykańską – dokładnie taką jak w Meksyku, bez obcych dodatków. Można spróbować jej a la carte oraz w ramach... więcej»

Szefowie kuchni Heritage Hotels Poland rywalizowali w konkursie kulinarnym

Hotelowa sieć Heritage Hotels Poland zorganizowała pierwszy konkurs kulinarny dla szefów kuchni, obiektów w niej zrzeszonych. Impreza odbyła się w dniach 20-21 marca 2016 roku, w trakcie III Zjazdu Heritage Hotels... więcej»

Największa w Polsce restauracja sieci Sphinx ruszyła na dworcu we Wrocławiu

Na Dworcu Głównym we Wrocławiu otwarta właśnie została szósta już restauracja sieci Sphinx w stolicy Dolnego Śląska i jednocześnie największy w Polsce lokal tej sieci – poinformował portal TuWroclaw.comNowy... więcej»

Muzyczne wina z winnicy Sztukówka na Podkarpaciu

Winnica Sztukówka położona jest w Gliniku Średnim koło Frysztaka, w powiecie strzyżowskim w województwie podkarpackim. W 2009 roku jednohektarowe południowe wzgórze nazywane potocznie „Sztukówką”... więcej»

Wrocław: Drugie spotkanie z kuchnią meksykańską na warsztatach w Zakrzowskiej

Kontynuując warsztaty kulinarne zorganizowane w ramach Brave Kids „Z Meksyku do Wrocławia: kup bilet”, Centrum Wydarzeń Wszelakich Zakrzowska 29 we Wrocławiu zaprasza na drugie spotkanie z Julietą... więcej»

Makro partnerem głównym konferencji Food Service Summit 2016

31 marca 2016 roku odbyła się konferencja branży HoReCa Food Service Summit ,,Postaw na ludzi” 2016. Partnerem głównym wydarzenia była firma Makro Cash and Carry Polska.Uczestnicy konferencji mieli okazję... więcej»

W 2015 roku linie Emirates wydały na wina ponad 140 mln dolarów

Linie Emirates w dalszym ciągu nie szczędzą środków na wina. W 2015 roku przewoźnik kupił rekordową liczbę ponad 13 mln butelek wina o łącznej wartości 140 mln dolarów, czyli ponad dwukrotnie większej niż w roku... więcej»

Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel Plus Wrocław

Wrocławska Restauracja Questa znajdująca się w należącym do sieci Q Hotels obiekcie Q Hotel Plus Wrocław przy ul. Zaolziańskiej 2 w minionym tygodniu zaprezentowała zupełnie nową, wiosenną odsłonę swojego menu.... więcej»

Strefa restauracyjna we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim nowocześniejsza

Dobiegła końca modernizacja strefy restauracyjnej we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim. Oprócz efektów estetycznych, wprowadzone zmiany mają przede wszystkim na celu ułatwienia funkcjonalne dla klientów odwiedzających to... więcej»

Kwiecień w hotelach Heritage Hotels Poland pod znakiem ryb słodkowodnych

Historyczne hotele sieci Heritage Hotels Poland postanowiły aktywnie włączyć się w promocję polskich tradycji kulinarnych, organizując w kwietniu, w swoich obiektach Festiwal Ryb Słodkowodnych – informuje strona... więcej»

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Dolnego Śląska rzuca wyzwanie najlepszym polskim restauracjom

Pod Wrocławiem, w nowocześnie zrewitalizowanym Zamku Topacz, powstała wyjątkowa restauracja, która rzuca wyzwanie najlepszym polskim lokalom. To miejsce, w którym dania szyte są na miarę oczekiwań klientów.... więcej»


« (37) 38 39 40 41 42 43 44 45 46 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji