Poniedziałek 13 Maj 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Nowe technologie w branży restauracyjnej
Obowiązkiem każdego restauratora jest nie tylko zapewnienie profesjonalnej obsługi i dobrej kuchni, ale także spełnianie coraz większych oczekiwań klientów. Wybierając restaurację klient kieruje się nie tylko... więcej»
Drugi Polak w światowym finale World Class Competition
45% vol. czystej hospitality, czyli sztuki podejmowania gości, zero wody sodowej, solidna garść wyczucia smaku, techniki i kreatywności – mieszać energicznie przez 7 lat. Oto re-ceptura na najlepszego barmana w... więcej»
Costa Coffee z trzema nowymi kawiarniami
Costa Coffee – legendarna kawiarnia z serca Londynu – nie zwalnia tempa rozwoju. Największa sieć kawiarni w Polsce i w Europie właśnie powiększyła się o trzy nowe lokalizacje. Miłośnicy Costa... więcej»
Weekend na Piotrkowskiej
Najbliższy weekend na ul. Piotrkowskiej zapowiada się wspaniale. W Pasażu Schillera na fanów sportów wodnych czekać będzie specjalnie przygotowany dmuchany tor skimboardowy. W piątek i niedziele będzie można bezpłatnie... więcej»
Kuchenne rewolucje w Salonie Kulinarnym, czyli narodziny restauracji Abażur
Magda Gessler uznała wnętrze za smutne i napuszone, matkę właściciela za sztywną, a jego samego za maminsynka. Rewolucja kosztowała wszystkich trochę nerwów, ale ostatecznie się udała, a prowadząca program zachwyciła... więcej»
Wieczór podróży nie tylko kulinarnych w Novotel Kraków City West
W miniony piątek, 17 czerwca, 150 gości uczestniczyło w otwarciu odnowionej restauracji w hotelu Novotel Kraków West City. Miejsce w nowej odsłonie utrzymano w koncepcie gastronomicznym NOVO2, który... więcej»
Najlepszy street food w Warszawie
Tytuł ,,Warszawskiej Pyzy 2016”, najlepszego punktu z ulicznym jedzeniem, otrzymał w tym roku wietnamski Viet Street Food. W plebiscycie czytelników zwyciężył zaś meksykański Gringo Bar. Firma Makro... więcej»
Zlot amatorów grillowania – 9 lipca w Mrągowie!
Miasteczko Westernowe Mrongoville w Mrągowie stanie się w dniu 9 lipca 2016 roku, polską stolicą BBQ. Na ten dzień wyznaczyli sobie spotkanie amatorzy grillowania, którzy wezmą udział w II edycji The Barbecue Festival... więcej»
Gastronomia w najlepszym wydaniu – Gault & Millau Tour 2016 w Warszawie
Świetni szefowie kuchni, premierowe dania w wykonaniu laureatów regionalnych nagród i doskonałe smakowe doznania – tak najkrócej można podsumować pierwsze tegoroczne spotkanie z cyklu Gault&Millau Tour... więcej»
Zabłocie wita lato – kolacja na cztery ręce w Studiu Twój Kucharz
Kolacja „ Powitanie lata – łąka i las” odbędzie się 24.06.2016 w Studiu Twój Kucharz na Zabłociu, gdzie cenieni krakowscy szefowie kuchni, Bartłomiej Płócienniak i Miłosz Kowalski zaprezentują... więcej»
Tendencje na rynku piekarniczym
Chleb to nieodłączna część codziennego jadłospisu. Wydawałoby się, że znajdziemy go w każdym gospodarstwie domowy w Polsce, jednak zmienne trendy żywieniowe i tendencje rynkowe sprawiły, że jego konsumpcja zaczęła... więcej»
Makro partnerem produktowym spotkania Dinner with a View pod hasłem - Rzeka
11. czerwca odbyło się pierwsze spotkanie z cyklu ,,Dinner with a view“ pod hasłem ,,Rzeka“. Kolację na ogniu przygotowało trzech wybitnych szefów kuchni: inicjatorka projektu Ewa Malika Szyc Juchnowicz... więcej»
Warszawskie Pyzy powędrują do najlepszych gastronomicznych lokali ulicznych
Już 18. czerwca podczas wydarzenia Żarcie Na Kółkach zostaną wręczone Warszawskie Pyzy – nagrody dla najlepszych punktów z ulicznym jedzeniem. Organizatorem wydarzenia jest Gazeta Wyborcza, a nagrody dla... więcej»
Sfrustrowany szef kuchni grozi wprowadzeniem przedpłat lub likwidacją rezerwacji
Szef kuchni, a jednocześnie właściciel jednej z restauracji w Walii poczuł się tak dotknięty masowymi rezygnacjami z zamówionych stolików, że opublikował list na Twitterze, w którym ostrzega klientów, że może zacząć... więcej»
Makro partnerem akcji "Kucharze Dzieciom"
Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska włączyła się do akcji charytatywnej ,,Kucharze Dzieciom“, przekazując szkolnym i przedszkolnym stołówkom na Mokotowie profesjonalne sprzęty gastronomiczne. Firma... więcej»
Makro wspiera Światowe Dni Młodzieży 2016
Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska w ramach wsparcia XXXI Światowych Dni Młodzieży zapewni m.in. specjalne oferty cenowe dla lokali gastronomicznych oraz produkcję 450 000 gotowych pakietów żywieniowych dla... więcej»
Podkarpacie: Warsztaty turystyki kulinarnej w Boguchwale
W dniu 9 czerwca w Boguchwale w województwie podkarpackim odbyły się warsztaty poświęcone wzmocnieniu turystyki kulinarnej, rozpoznawalności certyfikatów jakości i wyróżników żywności, w ramach ogólnopolskiego projektu... więcej»
Mrozne orzezwienie na letnie upały od Costa Coffee!
Nadchodzące wakacje upłyną pod znakiem orzeźwienia, pobudzenia i maksimum przyjemności. To wszystko dzięki debiutującej latem nowości od Costa Coffee, czyli nowej kategorii napojów mrożonych Frostino. W letnim menu... więcej»
Najlepszego barmana w Polsce poznamy 19 czerwca!
Kto wyjedzie na World Class Competition 2016 do Miami? Dobiegają końca drugie, polskie eliminacje do najbardziej prestiżowego konkursu miksologicznego na świecie – World Class Competition 2016. Ostatnie... więcej»
Mazurkas Catering 360 z umową na obsługę MCK w Katowicach
Mazurkas Catering 360° podpisała umowę na wyłączność obsługi cateringowej z zarządcą Międzynarodowego Centrum Kongresowego i Spodka w Katowicach – donosi portal Katowice24.infoW oparciu o podpisaną umowę,... więcej»
Kawiarnia artystyczna powstała w dawnej szkolnej hali warsztatowej w Sosnowcu
Hala warsztatowa byłego Technikum Energetycznego przy ulicy Będzińskiej 65 w Sosnowcu zmieniła się w klub-kawiarnię artystyczną. Nowy sosnowiecki lokal funkcjonował będzie pod auspicjami Miejskiego Klubu im. Jana... więcej»
Smakosze piwa obierają azymut na Wrocław
Amatorzy dobrego piwa będą mieli już wkrótce niesamowitą okazję do skosztowania najlepszych gatunków piwa, prezentowanych w trakcie startującego w dniu 10 czerwca Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. Będzie to już... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji