Poniedziałek 13 Maj 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Już 6 sierpnia Festiwal Zbójnickiego Jadła w Ustroniu

Karczma Góralska w Ustroniu będzie gospodarzem III Międzynarodowego Zlotu Zbójników w Polsce - Festiwalu Zbójnickie Jadło Ustroń 2016. Festiwal odbędzie się w dniu 6 sierpnia 2016 roku o godzinie 12 – donosi... więcej»

Ling Ling – nowe doświadczenie kulinarne Hakkasan Group w Marrakeszu

Mandarin Oriental poinformował o zawarciu partnerstwa z Hakkasan Group w celu uruchomienia  nowej koncepcji kulinarnej Ling Ling w hotelu Mandarin Oriental, Marrakech w Marrakeszu w Maroku. Jej start zaplanowano... więcej»

Wolność, równość i … wykwintny smak

14 lipca to ważna data w historii Europy – dzień zburzenia Bastylii i początek Wielkiej Rewolucji Francuskiej. Dziś jednak Francja kojarzy się przede wszystkim z wysmakowaną kulturą jedzenia. Bogactwo... więcej»

Owocowo mi w Costa Coffee

Sezon na świeże owoce i warzywa trwa. Warto wykorzystać ich walory odżywcze i smakowe w codziennych posiłkach. Dlatego dla miłośników warzyw i owoców Costa Coffee przygotowała orzeźwiającą niespodziankę. Przez całe... więcej»

Restauracje Sphinx z programem „Aperitif” dla stałych klientów

Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, przygotowały program dla stałych klientów pod hasłem „Aperitif”. Goście, którzy do niego przystąpią, będą mogli korzystać z rabatu w wysokości 40% na... więcej»

Jesteśmy tym, co pijemy. Dr Małgorzata Olesińska o wodach z Uzdrowisk Kłodzkich

O roli wody mineralnej w organizmie opowiada dr Małgorzata Olesińska – Olender , Ordynator Szpitala Uzdrowiskowego ,,Zdrowie” w Uzdrowiskach KłodzkichPani Doktor, co każdy powinien wiedzieć na temat... więcej»

Costa Coffee wraca na Plac Trzech Krzyży

Już od 12 lipca mieszkańcy Warszawy mogą ponownie rozkoszować się aromatyczną kawą z Costa Coffee na Placu Trzech Krzyży. Właśnie w tej prestiżowej lokalizacji, wywodząca się z Londynu marka, otworzyła swoją 123.... więcej»

Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło w akcji „Popieram Loterię” w ramach Narodowej Loterii Paragonowej

Sieci restauracji należące do Sfinks Polska - Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK - przyłączyły się do akcji „Popieram Loterię” w ramach trwającej Narodowej Loterii Paragonowej Ministerstwa Finansów. W ten... więcej»

Mazurskie miody z Olecka na Liście Produktów Tradycyjnych

Producenci miodu z terenu czterech gmin: Olecko, Kowale Oleckie, Świętajno i Wieliczki mogą posługiwać się nazwą Miodów Ziemi Oleckiej, które zostały wpisane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Listę Produktów... więcej»

Sphinx zaprasza na nowe Happy Hours & Days

„Środy w szlachetnym gronie”, „Czwartki z Mezze” „Leszek zaprasza” czy „W Sphinxie jem jak książę we wtorki” – to wybrane promocje, jakie czekają na gości... więcej»

Makro na ,,Dorszowych Żniwach”

2. lipca odbyła się XIII edycja ,,Dorszowych Żniw“ - Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Fundatorem nagród dla laureatów była firma Makro Cash&Carry Polska.W tym roku zadaniem uczestników... więcej»

Pierwsza restauracja Chłopskie Jadło na rynku w Olsztynie

Na gastronomicznej mapie Olsztyna pojawiła się nowa restauracja popularnej sieci Chłopskie Jadło. Jej specjalnością jest tradycyjna polska kuchnia w smacznej, lżejszej odsłonie. To pierwszy lokal działający pod tym... więcej»

Nagrodzono najlepsze produkty kulinarne Opolszczyzny

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, to konkurs, który w dniu 3 lipca 2016 roku odbył się w trakcie pikniku ekologicznego, zorganizowanego w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu – donosi... więcej»

Lublin szykuje się na 8 edycję Europejskiego Festiwalu Smaku

Ósma odsłona organizowanego w Lublinie Europejskiego Festiwalu Smaków odbędzie się w dniach od 3 do 11 września. Impreza, która sądząc z nazwy ograniczać się powinna do kulinariów, daleko wykracza poza ten zakres,... więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”!

W restauracjach Sphinx pojawiła się najnowsza sezonowa propozycja – w naszym menu czekają na Państwa „Nowości ze smakiem kurek i koperku”. Oferta dostępna jest we wszystkich lokalach Sphinx do 30... więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty

„Niechorskie Koreczki Neptuna” były kulinarnym bohaterem tegorocznego Święta Śledzia Bałtyckiego. Smakosze ryb mogli się nimi zajadać w sobotę, 2 lipca 2016 r. w Niechorzu. W nadmorskim kurorcie nie zabrakło... więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce!

Tytuł najlepszego baristy w Polsce, dzięki perfekcji w parzeniu kawy i wyjątkowemu zmysłowi łączenia smaków, wywalczył Wojtek Stępień, barista jednej z krakowskich kawiarni Costa Coffee. Zwycięzca Finału Polski... więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot”

W weekend 25. i 26. czerwca na sopockim Molo odbyła się czwarta edycja jednego z największych festiwali kulinarnych w tej części Europy – Slow Fest Sopot. Partnerem wydarzenia była firma Makro Cash&Carry... więcej»

AQUA Carpatica ze Złotym Lwem w Cannes

Marka AQUA Carpatica, jedyny na świecie producent wolnej od azotanów naturalnie gazowanej wody mineralnej z przyjemnością ogłosiła, że została odznaczona pierwszym złotym trofeum na rzecz Rumunii drugiego dnia 62.... więcej»

Czwarta edycja Kawa Festiwal Wrocław pod hasłem – W krainie lodu

Już po raz czwarty wrocławscy bariści przygotują dla swoich klientów niecodzienną gratkę w postaci wariacji na temat mrożonej kawy. Smakosze kawy będą jej mogli skosztować podczas odbywającego się już po raz czwarty... więcej»

Abażur po „Kuchennych rewolucjach Magdy Gessler”… wielka bitwa dań

W ostatnim sezonie „Kuchenne Rewolucje” Magda Gessler przeprowadziła w warszawskiej restauracji Salon Kulinarny, któremu nadała nową nazwę: Abażur. Kilkanaście tygodni po zmianie właściciele lokalu... więcej»

W Spodku będzie można poczuć śląski smak

Całkowicie śląskie menu, oparte na solidnej wiedzy historycznej, serwowane w sposób, który zadowoli zarówno miłośników tradycji, jak i gości biznesowych – to propozycja Restauracji Śląskiej, która rozpoczęła... więcej»


« (33) 34 35 36 37 38 39 40 41 42 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji