Środa 15 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Nowe animacje dla dzieci w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx, należące do Sfinks Polska, zapraszają na nowe weekendowe atrakcje dla najmłodszych. Prowadzone przez animatorów bezpłatne warsztaty łączą zabawę z kreatywną twórczością. Zajęcia organizowane są co... więcej»

Polska sieć restauracji North Fish szykuje się do debiutu na rynku w Wielkiej Brytanii

Polska sieć restauracji North Fish rozpoczęła poszukiwania lokalizacji do otwarcia pierwszych restauracji na terenie Wielkiej Brytanii. Firma planuje również dalszy rozwój w Polsce, gdzie posiada już 40 lokali. W... więcej»

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych ponownie nagrodzony ogólnopolską nagrodą!

Na skrzydłach sukcesu… Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych został nagrodzony Kryształowym Orłem.W piątek 23 lutego we wrocławskiej Hali Stulecia rozpoczęła się 10. edycja Międzynarodowych Targów... więcej»

Druga restauracja w polanickim Hotelu SPA Dr Irena Eris

W Hotelu SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój z końcem ubiegłego roku rozpoczęła działalność, obok istniejącej już Restauracji Art Déco, druga, nowo powstała Restauracja Décompresja. ##W eleganckim wnętrzu Restauracji... więcej»

Debic jednym z głównych sponsorów najbardziej prestiżowego kulinarnego konkursu świata

Po dwuletniej przerwie do Polski powraca prestiżowy konkurs Bocus d’or. W Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbędzie się finał eliminacji krajowych. Przed międzynarodowym jury oraz publicznością wystąpią czterej... więcej»

Polska żywność na targach GulFood 2018

18 lutego w Dubaju rozpoczęły się Międzynarodowe Targi Gulfood 2018. Polskiej delegacji, wizytującej wystawę, przewodniczy sekretarz stanu Zbigniew Babalski. Celem wizyty jest promocja polskiej żywności wysokiej jakości... więcej»

Browar Ursa Maior wspiera „Pogotowie dla niedzwiedzi”

Oficjalnie już zakończył się I etap współpracy pomiędzy Bieszczadzką Wytwórnią Piwa „Ursa Maior”, a Ośrodkiem Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu. Bieszczadzka Ursa przyłączyła się do dużego... więcej»

Małopolski Festiwal Smaku – 24-25 lutego w Zakopanem

Wracasz zmarznięty z górskiego spaceru? Potrzebujesz uzupełnić zapasy energii po godzinach szusowania na stoku? A może jako pamiątkę z ferii zimowych chcesz zabrać ze sobą rozgrzewające miody, aromatyczne wędliny... więcej»

Aleksander Baron i Adriana Marczewska szefami kuchni restauracji ZONI i bistra WuWu

Jedna z najbardziej kreatywnych postaci polskiej sceny kulinarnej. Błyskotliwy, twórczy, zaskakujący pomysłami na autorską kuchnię – nietuzinkową, pełną oryginalnych smaków, nowoczesną, a zarazem silnie... więcej»

Sfinks otwiera w Warszawie swój lokal Fabryki Pizzy

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia i WOOK, otworzył w Warszawie Fabrykę Pizzy. Nowa restauracja, w której serwowane są dania kuchni włoskiej mieści się na Ursynowie przy Al. KEN 20a,... więcej»

Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

Producent herbat; spółka zajmująca produkcją wyrobów drobiowych; gospodarstwo ogrodnicze; gminna spółdzielnia produkcyjna; rodzinna firma przetwarzająca owoce i warzywa, franczyzowa sieć lodziarni oraz producent rybnych... więcej»

Cisowianka Perlage nierozerwalnie związana z polską modą

7 lutego, w Praskiej Drukarni w Warszawie spragnieni wiosny goście mogli podziwiać kolorową kolekcję na wiosnę i lato 2018 autorstwa sióstr Blanki Jordan i Zuzanny Wachowiak znanych jako BIZUU.To co wyróżnia... więcej»

Finger Lickin’ Love - powiedz „Tak” z KFC!

Poznaliście się w restauracji KFC, trafiliście do niej na pierwszej randce, a może po prostu połączyła was szalona miłość do soczystego kurczaka w panierce? Takie uczucie zasługuje na wyjątkowe zwieńczenie - sieć... więcej»

„Jesz i masz” – nagrody rozdane

8 tygodni wspólnej zabawy i ponad pół tysiąca rozdanych nagród – dobiegła końca loteria PizzaPortal.pl pod hasłem „Jesz i masz”. Największy szczęściarz zdobył 10 tysięcy złotych, ale do wygrania były... więcej»

Już 200 produktów nowych marek własnych w Makro

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadziła już 200 produktów nowych marek własnych dedykowanych specjalistom w gastronomii: Makro Chef i Makro Professional. Do końca 2018 roku w ofercie pojawi się jeszcze kilkaset innych... więcej»

Nakręć film i zdobądz pracę marzeń!

Restauracja „Piąta Pora Roku” w Norweskiej Dolinie rozpoczyna innowacyjny projekt kulinarny. Poszukuje najlepszych szefów kuchni, dla których wykonywany zawód to jednocześnie życiowa pasja. Zgłoszenia... więcej»

Mikser Kulinarny w słodkim wydaniu

Lutowy Mikser Kulinarny był pierwszym spotkaniem z cyklu Szef dla Młodych Talentów z deserami w roli głównej. Na ponad 200 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski czekał pokaz kulinarny Michała Kleibera z... więcej»

Staropolanka oficjalną wodą Europe Sport Power Kraków

Woda Staropolanka to oficjalna woda tegorocznego wydarzenia Europe Sport Power, które odbędzie się w dniach 17-18 lutego w Krakowie. Pokazy sportowe, wyśmienite grono zawodników, dla których ćwiczenie mięśni i... więcej»

Walentynki we Wrocławiu: nietypowa kolacja, która dzieli

Lody o smaku whiskey i tytoniu dla niego, a może bardziej kobiece - na bazie dzikiej róży, słodu i mezcalu dla niej? Walentynki to okazja do niespodzianek – także na talerzu. 14 lutego w OVO Bar &... więcej»

Sfinks będzie miał dodatkowe środki na rozwój

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, podpisała aneks do umowy z BOŚ zmieniający harmonogram spłaty rat nieodnawialnego kredytu inwestycyjnego. W rezultacie,... więcej»

Makro Polska z certyfikatem TOP Employer of the Year

Makro Polska zdobyło prestiżowy certyfikat TOP Employer Polska 2018 i TOP Employer Europe 2018! Sieć hurtowni została uznana za jedną z firm, które najlepiej dbają o swoich pracowników. Nagrodę odebrał prezes... więcej»

Makro Polska rozpoczyna nowy konkurs dla szkół gastronomicznych

Sieć hurtowni Makro Polska w ramach projektów Szef dla Młodych Talentów i Rok Marek Własnych rozpoczyna konkurs Wyzwanie Makro Chefa. Inicjatywa skierowana do szkół i klas gastronomicznych ma na celu promocję kuchni... więcej»


« (5) 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji