Sobota 27 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Francuskie bazy kulinarne marki Chef w ofercie Makro
Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki Chef w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają... więcej»
Kuchnia kaszubska w najlepszym wydaniu
Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO od pierwszej edycji kusiły możliwością poznania kuchni z najdalszych zakątków świata. Potrawy przygotowywane były m.in. przez kucharzy i cukierników z Armenii,... więcej»
Nestle Polska podsumowuje 2016 rok
Dla Nestlé 2016 to był rok jubileuszy. Firma celebrowała swoje 150-lecie. 75. urodziny skończyła marka WINIARY, a swoje 90. lat świętowała rzeszowska fabryka firmy. To jednak nie wszystko. Firma zaangażowała się w... więcej»
Szczecin: Bajkowa Kraina Zdrowia promuje surową, wegańską żywność
W sobotę, 7 stycznia 2017 ruszył pierwszy w Szczecinie sklep sprzedający zdrową żywność na wynos. W bogaty zestaw produktów mogą się tu zaopatrzyć amatorzy surowej, zdrowej, wegańskiej czy bezglutenowej żywności... więcej»
Regionalna kuchnia w książce kucharskiej Małopolska do zjedzenia
Jako starter obwarzanek krakowski z pastą dyniową i miodem lub pajda chleba prądnickiego ze smalcem z jabłkiem łąckim. Na pierwsze danie pyszny żurek z kiełbasą lisiecką, na drugie pierogi z suską sechlońską i... więcej»
Lina’s Paris z apetytem na Polskę
Francuska sieć restauracyjna rozpoczęła poszukiwania partnerów franczyzowych lub ramowych franczyzobiorców w Polsce i innych krajach regionu – informuje portal Eurobuildcee.comLina’s Paris operator sieci... więcej»
Makro partnerem poradnika „Wine Folly”
,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com.... więcej»
Poszybowali ze Staropolanką!
Naturalna woda mineralna Staropolanka wspiera polskich zawodników w 34 Szybowcowych Mistrzostwach Świata w Australii. Mistrzostwa odbywają się w miejscowości Benella i potrwają od 8 stycznia do 22 stycznia 2017 roku.... więcej»
Największa puszka kawioru na świecie, w najbardziej luksusowym hotelu świata
W Dubaju, bycie „dużym” po prostu nie wystarcza. To miasto zainteresowane jest tylko największymi, najwyższymi, najszybszymi produktami, jakie można sobie wyobrazić. Nawet gdy chodzi o jedzenie.Burj Al... więcej»
Marki Cinnabon i Auntie Anne’s celują w chiński rynek
Focus Brands Inc. poinformowała o zapisanych w międzynarodowej strategii agresywnego rozwoju firmy, planach rozszerzenia działalności swoich marek Cinnabon i Auntie Anne’s. Firma poszukuje obecnie odpowiednich... więcej»
Sfinks podpisał umowę inwestycyjną z Fabryką Pizzy
Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, podpisała umowę inwestycyjną z właścicielem Fabryki Pizzy. W jej wyniku ma nastąpić budowa sieci pizzerii pod tą marką, a... więcej»
Hiszpańska marka restauracyjna Mas Q Menos otworzy lokale w Londynie i Paryżu
Hiszpańska marka restauracji i lokali tapas Mas Q Menos planuje otwarcie czterech nowych restauracji w 2017 roku - trzech w Londynie i jednej w Paryżu.Londyńskie lokale rozpoczną swoją działalność w City of London,... więcej»
Noworoczny toast ze Sławomirem Chrzczonowiczem
Zanim wzniesiemy noworoczny toast warto przypomnieć sobie burzliwą historię szampana i jego błyskotliwą karierę. Mówiąc potocznie, zawsze wznosimy toast szampanem. Czy jednak naprawdę? Każdy szampan jest winem... więcej»
Alain Ducasse i Rech Restaurant zadebiutują w hotelu InterContinental Hong Kong
Alain Ducasse Entreprise i InterContinental Hong Kong przygotowują debiut nowej formuły gastronomicznej: Rech by Alain Ducasse, która znajdzie swoje miejsce w odnowionej, dawnej Spoon Restaurant. Spoon by Alain Ducasse,... więcej»
Mazowieckie: Marszałek nagrodził najlepsze sery zagrodowe
Mazowsze słynie z doskonałych produktów mlecznych, w tym właśnie serów podpuszczkowych. To także znakomita alternatywa dla mniejszych producentów, którzy wykorzystując własne mleko, mogą stworzyć... więcej»
Radziwiłłówka - nowy i zdrowy smakołyk dla dzieci szkolnych
Istnieje szansa, że w 2017 roku dzieci, poprzez sklepiki szkolne będą mogły jeść pożywne i zdrowe drożdżówki o ograniczonej zawartości cukru. Poinformowano o tym podczas specjalnej konferencji, która odbyła się w... więcej»
Co Polacy pokochali w gastronomii w 2016 roku, a co zaskoczy ich w przyszłym sezonie?
Koniec roku to pora na podsumowania. Co Polacy pokochali w gastronomii, a jakie nowości czekają na nas w roku 2017? Przedświąteczna gorączka zakupów trwa w najlepsze. Gdy centra handlowe są wypełnione po brzegi i... więcej»
Eksperci z programu ,,Szef dla Młodych Talentów” radzą, jak znalezć pracę w branży gastronomicznej
Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska pod koniec 2016 roku uruchomiła program wspierający rozwój uczniów i absolwentów szkół gastronomicznych - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Poradami dotyczącymi... więcej»
Szef kuchni Makro radzi, jak wybrać świeżą rybę
Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska oferuje ponad 140 rodzajów i odmian świeżych ryb i owoców morza. W celu zapewnienia ich dostępności oraz wysokiej jakości w okresie przedświątecznym dostawy do hal odbywają... więcej»
Święta o zapachu kawy, czyli pomysły na prezent dla kawosza
Dawniej zdobycie dobrej jakości arabiki graniczyło z cudem - kawa była towarem luksusowym, bardzo trudno dostępnym, dlatego w niektórych kręgach stała się nawet walutą zastępczą. Dziś mistrzowskie kompozycje ziaren z... więcej»
Rada programu ,,Szef dla Młodych Talentów” rozpoczęła swoją działalność
Wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska, będą wspierać nową inicjatywę firmy Makro Cash & Carry Polska - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Członkami Rady Programowej... więcej»
5 restauracji wyróżnionych w Silesia Restaurant Week. Tylko jedna z Katowic
Spośród 32 restauracji uczestniczących w tegorocznym Silesia Restaurant Week wyróżniono 5, w tym tylko jedną z Katowic. Nagrody przyznawane były w oparciu o średnią arytmetyczną ocen gości festiwalu, których... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji