Sobota 27 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Francuskie bazy kulinarne marki Chef w ofercie Makro

Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki Chef w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają... więcej»

Kuchnia kaszubska w najlepszym wydaniu

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO od pierwszej edycji kusiły możliwością poznania kuchni z najdalszych zakątków świata. Potrawy przygotowywane były m.in. przez kucharzy i cukierników z Armenii,... więcej»

Nestle Polska podsumowuje 2016 rok

Dla Nestlé 2016 to był rok jubileuszy. Firma celebrowała swoje 150-lecie. 75. urodziny skończyła marka WINIARY, a swoje 90. lat świętowała rzeszowska fabryka firmy. To jednak nie wszystko. Firma zaangażowała się w... więcej»

Szczecin: Bajkowa Kraina Zdrowia promuje surową, wegańską żywność

W sobotę, 7 stycznia 2017 ruszył pierwszy w Szczecinie sklep sprzedający zdrową żywność na wynos. W bogaty zestaw produktów mogą się tu zaopatrzyć amatorzy surowej, zdrowej, wegańskiej czy bezglutenowej żywności... więcej»

Regionalna kuchnia w książce kucharskiej Małopolska do zjedzenia

Jako starter obwarzanek krakowski z pastą dyniową i miodem lub pajda chleba prądnickiego ze smalcem z jabłkiem łąckim. Na pierwsze danie pyszny żurek z kiełbasą lisiecką, na drugie pierogi z suską sechlońską i... więcej»

Lina’s Paris z apetytem na Polskę

Francuska sieć restauracyjna rozpoczęła poszukiwania partnerów franczyzowych lub ramowych franczyzobiorców w Polsce i innych krajach regionu – informuje portal Eurobuildcee.comLina’s Paris operator sieci... więcej»

Makro partnerem poradnika „Wine Folly”

,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com.... więcej»

Poszybowali ze Staropolanką!

Naturalna woda mineralna Staropolanka wspiera polskich zawodników w 34 Szybowcowych Mistrzostwach Świata w Australii. Mistrzostwa odbywają się w miejscowości Benella i potrwają od 8 stycznia do 22 stycznia 2017 roku.... więcej»

Największa puszka kawioru na świecie, w najbardziej luksusowym hotelu świata

W Dubaju, bycie „dużym” po prostu nie wystarcza. To miasto zainteresowane jest tylko największymi, najwyższymi, najszybszymi produktami, jakie można sobie wyobrazić. Nawet gdy chodzi o jedzenie.Burj Al... więcej»

Marki Cinnabon i Auntie Anne’s celują w chiński rynek

Focus Brands Inc. poinformowała o zapisanych w międzynarodowej strategii agresywnego rozwoju firmy, planach rozszerzenia działalności swoich marek Cinnabon i Auntie Anne’s. Firma poszukuje obecnie odpowiednich... więcej»

Sfinks podpisał umowę inwestycyjną z Fabryką Pizzy

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, podpisała umowę inwestycyjną z właścicielem Fabryki Pizzy. W jej wyniku ma nastąpić budowa sieci pizzerii pod tą marką, a... więcej»

Hiszpańska marka restauracyjna Mas Q Menos otworzy lokale w Londynie i Paryżu

Hiszpańska marka restauracji i lokali tapas Mas Q Menos planuje otwarcie czterech nowych restauracji w 2017 roku - trzech w Londynie i jednej w Paryżu.Londyńskie lokale rozpoczną swoją działalność w City of London,... więcej»

Noworoczny toast ze Sławomirem Chrzczonowiczem

Zanim wzniesiemy noworoczny toast warto przypomnieć sobie burzliwą historię szampana i jego błyskotliwą karierę. Mówiąc potocznie, zawsze wznosimy toast szampanem. Czy jednak naprawdę? Każdy szampan jest winem... więcej»

Alain Ducasse i Rech Restaurant zadebiutują w hotelu InterContinental Hong Kong

Alain Ducasse Entreprise i InterContinental Hong Kong przygotowują debiut nowej formuły gastronomicznej: Rech by Alain Ducasse, która znajdzie swoje miejsce w odnowionej, dawnej Spoon Restaurant. Spoon by Alain Ducasse,... więcej»

Mazowieckie: Marszałek nagrodził najlepsze sery zagrodowe

Mazowsze słynie z doskonałych produktów mlecznych, w tym właśnie serów podpuszczkowych.  To także znakomita alternatywa dla mniejszych producentów, którzy wykorzystując własne mleko, mogą stworzyć... więcej»

Radziwiłłówka - nowy i zdrowy smakołyk dla dzieci szkolnych

Istnieje szansa, że w 2017 roku dzieci, poprzez sklepiki szkolne będą mogły jeść pożywne i zdrowe drożdżówki o ograniczonej zawartości cukru. Poinformowano o tym podczas specjalnej konferencji, która odbyła się w... więcej»

Co Polacy pokochali w gastronomii w 2016 roku, a co zaskoczy ich w przyszłym sezonie?

Koniec roku to pora na podsumowania. Co Polacy pokochali w gastronomii, a jakie nowości czekają na nas w roku 2017? Przedświąteczna gorączka zakupów trwa w najlepsze. Gdy centra handlowe są wypełnione po brzegi i... więcej»

Eksperci z programu ,,Szef dla Młodych Talentów” radzą, jak znalezć pracę w branży gastronomicznej

Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska pod koniec 2016 roku uruchomiła program wspierający rozwój uczniów i absolwentów szkół gastronomicznych - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Poradami dotyczącymi... więcej»

Szef kuchni Makro radzi, jak wybrać świeżą rybę

Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska oferuje ponad 140 rodzajów i odmian świeżych ryb i owoców morza. W celu zapewnienia ich dostępności oraz wysokiej jakości w okresie przedświątecznym dostawy do hal odbywają... więcej»

Święta o zapachu kawy, czyli pomysły na prezent dla kawosza

Dawniej zdobycie dobrej jakości arabiki graniczyło z cudem - kawa była towarem luksusowym, bardzo trudno dostępnym, dlatego w niektórych kręgach stała się nawet walutą zastępczą. Dziś mistrzowskie kompozycje ziaren z... więcej»

Rada programu ,,Szef dla Młodych Talentów” rozpoczęła swoją działalność

Wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska, będą wspierać nową inicjatywę firmy Makro Cash & Carry Polska - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Członkami Rady Programowej... więcej»

5 restauracji wyróżnionych w Silesia Restaurant Week. Tylko jedna z Katowic

Spośród 32 restauracji uczestniczących w tegorocznym Silesia Restaurant Week wyróżniono 5, w tym tylko jedną z Katowic. Nagrody przyznawane były w oparciu o średnią arytmetyczną ocen gości festiwalu, których... więcej»


« (23) 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji