Niedziela 28 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Sukces Karnawałowej Nocy Restauratorów we wrocławskiej restauracji Questa
Organizowana 28 stycznia w Restauracji Questa "Karnawałowa Noc Restauratorów" cieszyła się ogromną popularnością. ##Założeniem imprezy była wspólna zabawa Szefów Kuchni i Restauratorów reprezentujących... więcej»
Sfinks zawiera kolejną umowę przejęcia sieci
Należąca w stu procentach do Sfinks Polska spółka zależna podpisała umowę o współpracy z Cafe Contact, Inwento i Inwento 2, do których należą marki Meta Seta Galareta, Meta Disco oraz Funky Jim. Porozumienie określa... więcej»
Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie Makro
W ofercie sieci hurtowni Makro Cash & Carry Polska, skierowanej do klientów z sektora HoReCa, pojawiły się kolorowe, mrożone bułki do hamburgerów. Produkty nie zawierają substancji konserwujących, a swój kolor... więcej»
AmRest przejmuje biznes Pizza Hut Delivery we Francji
AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła podpisanie w dniu 24 stycznia 2017 roku umowy... więcej»
Sky4Fly.net prezentuje niezwykłe desery z różnych części świata
Chcesz zaskoczyć wszystkich egzotycznym smakołykiem? Przygotuj jeden z tych niezwykłych deserów. Znudziły ci się klasyczne serniki i makowce? Czas na egzotyczny deser z Singapuru lub Chile! Centrum lotnicze... więcej»
Produkty Nestle wśród najlepszych produktów FMCG w Polsce
Aż 3 produkty z portfolio Nestlé zostały docenione przez polskich konsumentów w plebiscycie „Najlepszy Produkt 2017 – Wybór Konsumentów". W najnowszej edycji konkursu Krajanki Winiary zostały... więcej»
Od początku roku żywność można kupować bezpośrednio od rolnika
Swojskie kiełbasy, szynki, sery, twarogi oraz dżemy, soki, chleb i ciastka od początku roku można kupić w gospodarstwie rolnym. Na sprzedaż żywności przez rolnika bez pośredników, pozwala rolniczy handel detaliczny -... więcej»
Karnawałowa Noc Restauratorów
Restauracja Questa zaprasza do wspólnej zabawy z Szefami Kuchni i Restauratorami Zapraszamy także ich przyjaciół oraz wszystkich innych Gości.W programie między innymi:- muzyka na żywo oraz DJ- live cooking w wykonaniu... więcej»
Wez udział w „Gout de France/Good France 2017”
Już po raz trzeci wydarzenie „Goût de France / Good France” zgromadzi nas w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca 2017 roku, wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy święto... więcej»
Łosoś wędzony - równie smaczny z dyskontu
Łosoś wędzony jest drugim najpopularniejszym gatunkiem ryby wędzonej w Polsce. Czy produkty pod markami własnymi obecne w dyskontach i hipermarketach dorównują jakością regularnym markom? Polski Instytut Badań Jakości... więcej»
Sfinks zwiększył przychody po IV kwartale 2016
Sfinks Polska, spółka zarządzająca największą w Polsce siecią restauracji typu casual dining Sphinx oraz sieciami Chłopskie Jadło i WOOK, po czterech kwartałach obejmujących okres od 1 grudnia 2015 r. do 30 listopada... więcej»
Dwusetna restauracja La Tagliatella w Hiszpanii
AmRest Holdings SE (WSE: EAT) („AmRest”, „Spółka”), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej ogłasza otwarcie dwusetnej restauracji La Tagliatella w... więcej»
Pierwsza w tym roku odsłona imprezy Smakuj Trójmiasto Love & Asian Edition
Azjatyckie nudle, pad thai, sushi, tradycyjny ramen czy też zupa pho to tylko niektóre z dań, których można będzie spróbować podczas pierwszej w tym roku edycji Smakuj Trójmiasto Love & Asian Edition. Wydarzenie... więcej»
Najstarsza restauracja Sphinx w Poznaniu w nowej odsłonie
Restauracja Sphinx przy ul. Św. Marcin w Poznaniu zyskała całkowicie nowy wystrój. Najstarszy w Polsce lokal pod szyldem Sphinx powitał właśnie pierwszych klientów po trwającym kilka miesięcy generalnym remoncie.... więcej»
Browar Zamkowy Cieszyn na Szlaku Zabytków Techniki
Jeden z najstarszych działających browarów w Polsce trafił na listę obiektów Szlaku Zabytków Techniki w województwie śląskim. Browar Zamkowy Cieszyn wzbogaci ofertę popularnego szlaku turystyczno-kulturalnego,... więcej»
Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”
13. stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka,... więcej»
Małopolska Szkoła Gościnności wyróżniona przez Perspektywy
Technikum Turystyczno-Gastronomiczne Małopolskiej Szkoły Gościnności w Myślenicach to najlepsza szkoła o profilu turystyczno-gastronomicznym w Małopolsce – wynika z opublikowanego przez portal edukacyjny... więcej»
Unitas Durat dla Cukierni Sowa
Obchodząca jubileusz 70-lecia bydgoska Cukiernia Sowa została wyróżniona najwyższym marszałkowskim odznaczeniem, medalem Unitas Durat Palatinatus Cuiaviano-Pomeranensis. Adam Sowa odebrał wyróżnienie z rąk wicemarszałka... więcej»
Nowy rok i nowe menu restauracji Hilton Garden Inn Kraków Airport
Krakowski hotel lotniskowy Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadził nowe, zimowe menu. Aromatyczne i rozgrzewające dania przygotowane z najlepszych lokalnych składników, starannie wyselekcjonowane wina i polska... więcej»
Restauracje Sphinx z tytułem Superbrands
Sieć Sphinx po raz kolejny otrzymała prestiżowe wyróżnienie i tytuł Created in Poland Superbrands dla najlepszej polskiej marki w kategorii rozrywka - sieci restauracji i kawiarni.Certyfikat przyznawany jest na... więcej»
Żywe surówki w menu Hiltona w Chicago
Żywe surówki są nowym daniem dnia w restauracji specjalizującej się w ofercie farm-to-table, opartej na produktach dostarczanych bezpośrednio od producenta do konsumenta, o nazwie B. w hotelu Hilton Chicago / Oak... więcej»
Polska Wódka - każdy element ma znaczenie!
Choć sukcesywnie rośnie wiedza Polaków na temat naszego narodowego trunku, nadal potrzebna jest edukacja - wynika z badań1 przeprowadzonych przez instytut SW Research w listopadzie 2016 roku na zlecenie... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji