Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Restauracje Sphinx otulą smakiem napojów w chłodniejsze dni

Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nowe napoje na jesień w ramach oferty „Otulamy smakiem”. Klienci do wyboru mają dwie propozycje herbat: Zieloną Rozgrzewającą, Malinową... więcej»

Finały Mistrzostw Młodych Kucharzy już w tym tygodniu

Kilka dni dzieli nas do finałów Mistrzostw Młodych Kucharzy. Potyczki uczestników konkursu z wykorzystaniem produktów z black boxa będą oceniać polscy mistrzowie kulinarni: Michał Bryś, Paweł Oszczyk, Witek Iwański,... więcej»

Nowe smaki w Royal Wilanów

Smakosze z Wilanowa mają nowe miejsce do odwiedzania. Pod koniec września w Royal Wilanów otworzyła się nowa restauracja – Plato. W Plato można skosztować dań inspirowanych kuchnią śródziemnomorską,... więcej»

Makro partnerem festiwalu „Restaurant Week 2016”

Od 21 do 30 października w jedenastu miastach Polski zorganizowany zostanie festiwal „Restaurant Week”, którego ideą jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej. Partnerem tegorocznej... więcej»

Sławomir Chrzczonowicz o winach dla Hoteli Diament

Sławomir Chrzczonowicz - specjalnie dla Hoteli Diament: ekspert i znawca win, o winie pisze już od lat dziewięćdziesiątych. Wykładowca, autor książki "Leksykonu win", za którą otrzymał nagrodę Organisation... więcej»

Costa Coffee wzmacnia ofertę na Lotnisku Chopina

Największa sieć kawiarni w Polsce i w Europie uruchomiła dwa kolejne lokale na Lotnisku Chopina w Warszawie. Nowe kawiarnie Costa Coffee znajdują się w hali przylotów i odlotów ze strefy Schengen. Wkrótce, w... więcej»

300 lat historii picia herbaty

Herbata to obecnie, drugi po wodzie, najpopularniejszy napój na świecie. Niebagatelny udział w jej popularyzacji miała pochodząca z Wielkiej Brytanii rodzina Twiningów, która od początku XVIII wieku po dzień... więcej»

Nowe jesienno - zimowe Menu Konesera wchodzi do restauracji Qubus Hotel

Od 13 października do 13 restauracji Qubus Hotel wchodzi nowe Menu Konesera. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak oryginalnych mięs takich jak jagnięcina czy wołowina. Jesień i zima to... więcej»

Jesienno-zimowe nowości w restauracjach Sphinx

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadziła do oferty nowości na miesiące jesienno-zimowe. Nowa wkładka do menu to sześć dań inspirowanych sezonowymi smakami, m.in. dyni, buraka, żurawiny i sera... więcej»

Branża handlowa i gastronomiczna najatrakcyjniejsze dla Polaków

Większość Polaków pozytywnie ocenia małe i średnie przedsiębiorstwa oraz ich wpływ na społeczność lokalną. Najbardziej atrakcyjne jest zaś prowadzenie działalności w branży handlowej oraz gastronomicznej - pokazują... więcej»

Dwójka Polaków zawalczy o tytuł najlepszego baristy Costa Coffee w Europie!

Już w najbliższy czwartek, 13 października w Warszawie 12 najlepszych baristów z całej Europy zawalczy o tytuł Barista of The Year 2016 i miejsce w zmaganiach o tytuł najlepszego baristy Costa Coffee na świecie. W... więcej»

Laureaci Kulinarnego Pucharu Polski 2016

We wrześniu br. podczas targów Polagra Gastro 2016 w ramach ,,Kulinarnego Pucharu Polski” wyłoniono najlepszych kucharzy w kraju. Na najwyższym podium stanęli Paweł Salamon i Maciej Pisarek. Partnerem... więcej»

Restauracja Cesarska – nowy lokal w Chorzowie zaprasza na nietypową promocję

Na gastronomicznej mapie Chorzowa pojawił się właśnie nowy lokal – Restauracja Cesarska. Do tej pory miejsce funkcjonowało jako restauracja chorzowskiego Hotelu Diament Arsenal Palace i było dostępne... więcej»

Makro przybliża życie codzienne polskich przedsiębiorców z sektora gastronomicznego

11 października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane z okazji ,,Dnia Własnego Biznesu”. W ramach akcji firma Makro Cash & Carry... więcej»

World Class: Startuje konsumencki konkurs z podróżniczym reality show – MakeTheList

Pod hasłem #MakeTheList koncern Diageo, organizator prestiżowego konkursu barmańskiego World Class Competition szuka na całym świecie, w tym w Polsce, ambasadora, który ruszy w dwumiesięczną podróż. Zwycięzca... więcej»

Restauratorze – przygotuj swój biznes na ostatni kwartał

Sezon letni 2016 odszedł już w zapomnienie. Ustało oblężenie nadmorskich i górskich restauracji , za to z powrotu wczasowiczów cieszą się restauratorzy miejscy. Razem z końcem urlopów, a z początkiem jesieni, w... więcej»

Turystyka kulinarna i foodies jako szansa rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej Warmii i Mazur

Turystyka kulinarna i foodies jako szansa rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej Warmii i Mazur – to jeden z głównych tematów, jaki poruszany będą na konferencji zat. „Agroturystyka – synergia... więcej»

Drugi Polak w globalnym finale World Class Competition

Paweł Rodaszyński z Warszawy udowodnił, że polska sztuka barmańska dogoniła światowe standardy. Jako drugi Polak wystąpił w najbardziej prestiżowym konkursie miksologicznym globu, World Class Competition,... więcej»

Restauracja Śląska na Silesia Restaurant Week

   Od 29 września działa oficjalny system rezerwacyjny na Festiwal najlepszych Restauracji Silesia Restaurant Week. Każdy, kto chce wziąć udział w tym wyjątkowym przedsięwzięciu, może zarezerwować starannie... więcej»

Dwa krośnieńskie obiekty dołączyły do szlaku Podkarpackich Smaków

Do grona obiektów posiadających certyfikat kulinarnego szlaku Podkarpackie Smaki dołączyły niedawno dwie nowe restauracje z Krosna. Oba obiekty związane są z naftowymi tradycjami regionu.Pierwsza z restauracji mieści... więcej»

Światowy Dzień Własnego Biznesu po raz pierwszy w Polsce

11. października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane w ramach Międzynarodowego Dnia Własnego Biznesu. W Polsce organizatorem inicjatywy jest sieć... więcej»

Wygraj nietypową sesję ślubną w lodowym food trucku!

W romantycznym parku, ruinach zamku, a może w centrum handlowym lub nawet pod wodą? Młodzi długo wybierają miejsce, gdzie odbędzie się ich sesja ślubna. Chcą mieć niepowtarzalne wspomnienia, a przy okazji zadziwić... więcej»


« (28) 29 30 31 32 33 34 35 36 37 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji